Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2.07 s olarak şuanda, ama en azından puan 50-60 lardan 80lere çıktı. Genel olarak internet bağlantım rezil olduğundan hangi site hızlı hangi site yavaş göremiyorum, bu nedenle fark etmemiştim sitenin bu halde olduğunu. Sabah resim atarken 2 mb falan çok değil mi acaba diye düşündüm, en son bu konuya kadar geldik

Umarım herkes için yararlı olmuştur
Aslında orada verilen veriler hızınız ile alakalı değildir. (80-90-100) Sadece optimizasyon skorudur. Yani 10 mb'lık resmin full optimizasyonunu yaparsınız ancak, size der ki pagespeed tamam yüzde 100 optimizasyonu yapmışsınız. ancak sayfanızın hızı bununla alakalı değildir. 10 MB'lık bir resmi açması için ciddi bir süre beklemeniz gerekir. Şimdi size şöyle bir örnek vereyim işini yaptığımız bir arkadaşın optimizasyon skoru 94 ama load time ı site full resim içerikli olduğundan 8 saniyeyi geçiyor. Optimizasyonu çok kötü bir site sizinkinden çok daha hızlı da olabilir. Sitenizin hızlı olup olmadığını farkedecek kişi kesinlikle sizsiniz. bunlar için test siteleri de bulunuyor. Ancak bu test sitelerinin merkezleri genellijle en yakın almanya ya da isveç olduğundan dolayı "load time" konusunda size tam fikir vermeleri imkansızdır. Bunu sağlayan bazı araçlar da yok değil tabi. biraz araştırarak bulabilirsiniz. bahsettiğiniz js lere ve csslere async ya da defer kodu eklemeniz gerekiyor. jquery'nin bulunduğu js ye dokunmamanız şartıyla. bunu deneme yanılma yoluyla farkına varabilirsiniz. çünkü wpfc bunun adını değiştiriyor ve diğer jsler ile birleştiriyor (yanlış hatırlamıyorsam).
Dışarıdan gelen js ler için ne yapabilirsiniz. Onu da teknik olarak anlatayım. Konu hakkında araştırma yaparak bulabilirsiniz. Adsense hariç bunu yapmalısınız. Adsense'ye bunu uygulanırsanız banlanırsınız.
Dışarıdan gelen jsleri kendi hostunuza almanız gerekiyor. Bunu analytics için yapabilirsiniz mesela. Js dosyasının kaynağına gidin ve kaynak js kodunu kaydedin. Kendi hostunuzun public html kısmında bir js dosyası oluşturun. adını istediğiniz gibi koyun. bu js'de güncellenmeler olması durumda cron gorevi ile kendi hostunuzda güncellenmesi için php bir script hazırlayın. sonra da cron gorevini olması gerektiği gibi girin. bunu da yanılmıyorsam, ingilizce kaynaklarda bulabilirsiniz. bazı arkadaşlar script vermişler bazı sitelerde.