32 yaşındayım ve yaklaşık 18 yıldır düzenli baş ağrılarım var yeri geliyor günlerce gitmiyor o derece ki ağrı kesici kullanmaya vermidon ile başladım sonra 2x vermidon almaya başladım bağışıklık olunca o da yetmedi apronax 1000mg kullanmaya başladım o yüzden ne kadar illet bir şey olduğunu çok iyi biliyorum, bende baş ağrıları özellikle gece yattığımda başlıyor uykudan uyandırıyor... Defalarca doktora gittim tomografi çektirdim, sinüslerimi ve tansiyonumu kontrol ettirdim, hatta 18 yaşında miyoptandır falan diyerek lazer ameliyat bile oldum yine geçmedi...Bu kadar süre düzenli ağrı çekince insan yavaştan kendi vucudunda ağrıyı neyin geçirdiğini buluyor, o yüzden uzun zamandır ağrı kesici kullanmıyorum dayanamadığım zamanlarda kullanacaksam da hafif ağrı kesiciler kullanıyorum eskiden yaptığımın aksine... Bende işe yarayanlar;

1- Biberiye çayı; biberiye özellikle baş ağrısı ve migrene çok iyi geliyor ayrıca yapması da kolay... 1 dal taze biberiyeyi sudan geçirip tozu toprağı arındırıp bardağa koyup üzerine sıcak su ve limon ekliyorum 2-3dk sonra hazır oluyor... Taze olması çok önemli kurutulmuş olanlar birşeye yaramıyor, ben şahsen ikide birde tazesini aramakla uğraşmamak için eve ufak 1 saksı aldım onda büyütüyorum, kokusu güzel ayrıca yazın sivrisinekleri de uzak tutuyor
2- Temiz hava ve oksijen; büyük şehirlerde bulması zor olsa da benim gibi Büyükçekmece gibi hava kirliliğinin az olduğu bir yerde oturuyorsanız 10dk bile temiz hava almak çok işe yarayabiliyor... Gece baş ağrısıyla uyandığımda balkona çıkıp 5-10dk oturup temiz hava almanın defalarca faydasını gördüm...
3- Masaj ya da tazzikli su; Başa yapılan masaj saç köklerindeki kan dolaşımını arttırdığı ve beyne giden oksijeni arttırdığı için baş ağrısını kesmede işe yarayabiliyor... Şahsen ben masajla uğraşmaktansa başım ağrıdığında sıcak duş alıp tazzikli suyu direk başıma, ense köküne ve basınç noktaları olan şakak, kulak arkası, gözlerin arasına tutuyorum... Genelde 5-10dk içerisinde böyle yapınca geçiyor onun için en sık uyguladığım yöntem bu...
4- Günde ortalama 14 saat bilgisayar başındayım ve normalde laptopta ekran parlaklığı son seviyedeydi onu hem gözlerimi yormayacak hem de okumamı zorlaştırmayacak şekilde 2 kademe düşürdüm, başlarda alışması zor oldu ama bunu yaptığımdan beri ağrılarım da baya azaldı...

Daha yapabileceğin pek çok şey var ama bunlar benim en sık yaptıklarım ve gerçekten işime yarayanlar, tabi vucudunu kendin tanıyacaksın ve nelerin sana iyi geldiğini kendin bulacaksın... Umarım yazdıklarım sana yardımcı olur tekrar geçmiş olsun...