Hepsi tamam hocam ama bu yapışkan(sabit) hale nasıl getiriyoruz sayfa düzenleme ekranında öyle bir seçenek yok
http://prntscr.com/ihcdcd
Şuradaki seçenek çıkması lazım ?
merhabalar,
wp bir sitede kategori sayfası son eklenenlere göre sıralanır, ben bunu seçtiğim kategorinin en çok okunana göre listelemesini istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz hocam ?
Merhaba, öncelikle bunu eklentisizde yapabilirsiniz ancak eklenti ile yaparsanız herhangi ekstra bir dezavantajınızda olmaz, Wp-Postviews eklentisi sorgu olarak kod yapısı kullanılıyormuş gibi çalışıyor, size nasıl yapabileceğinizi anlatayım ;
Adım 1: Wp-Postviews eklentisini kurun.
Adım 2: En çok okunanlara göre listelemek istediğiniz alanın dosyasını açın.
Adım 3: Sorgu içerisinde orderby olan yeri meta_value_num şeklinde ayarlayın.
Adım 4: Sorgudaki meta_key alanını ise views olarak değiştirin. (Diğer filtreleri kendinize göre ayarlayın. Bu iki değişken bu işlem için önemlidir.)
Adım 5 : Bu işlemi yaptıktan sonra temanzda birkaç içeriğe gizli sekmeden girip birkaç ziyaret yapın. Sonrasında listelemek istediğiniz alanlar çalışacaktır. İlk başta görünmemesinin sebebi içeriklerin view değerinin 0 olmasıdır.
wp sitelerde sürekli duydugum bişey benim başımada bela oldu şuanda

gerçi nette baktım biraz ve wp degil temalar yapıyormuş bunu ama neyse...
resim agırlıklı sitelerim var.sitelerden birisinde resimlerin çok yer kapladıgını farkettim ve ftpye girip baktım.kullandıgım tema her resmi 5-10 defa yeniden boyutlandırmış yani her resimden 5-10 tane var.bunu yapan wp mi yoksa temamı diye netten baktım ve temanın yaptıgını okudum,ben öyle anladım en azından yani...
daha önce aynı temayı kullanan ama bi süre önce codecanyondan bi tema alıp kurdugum diger siteme baktım sonra.eski temayı kullandıgımda tıpkı diger sitede oldugu gibi bu sitedede her resimden 5-10 tane vardı ama yeni temaya geçtikden sonra sadece orjinal resmin haricinde 1 kopya var.zaten bu sorun yaşadıgım siteyede ücretli tema alıcaktım ama daha önce yüklenen resimlerden nasıl kurtulabilirim acaba?orjinal resim hariç digerlerini manuel olarak ftpden silsem olur mu?konu olarak çok fazla konu yok zaten yani silmesi zor degil ama silersem sorun olur mu onu bilemedim

şuan hala o çok resim üreten tema kurulu.sanırım şuan silersem o fazlalıkları,sitede sorunlar olur.önce yeni temaya geçip ondan sonra mı silsem nasıl yapsam bilemedim.bi fikri olan varmı acaba?
Merhaba, konuyu şöyle geniş bir şekilde açabilirim, temalarda içeriklerin öne çıkarılmış görselleri temaya yapan kişinin belirlediği boyutlara göre css komutları ile otomatik kesilebilmektedir, bazı temalarda bir resim 15 kere bile kesilebilir yani bunun sınırı yoktur, bu tamamen öne cıkarılmıs görsellerin kullanıldıgı alan sayısı ile alakalıdır.
Sizin sorunuzun cevabına gelirsek, oluşturulan ortam dosyalarını manuel olarak silebilirsiniz, herhangi bir problem olmaz ancak suan ki temanızın üzerinde gösterilen ortam dosyalarını silmediğinizden mutlaka emin olun ve ayrıca yedeklerinizi kesin olarak alın, dediğim gibi suanda mevcut kullandıgınız temada hangi görseller gösteriliyorsa onlar kalsın, diğerlerini silebilirsiniz, problem teskil etmez.
Hocam selamlar siteadi.com/xxx/index.php xxx klasör içerisinde index.php dosyası oluşturdum fakat çalıştır dediğimde ana sayfaya atıyor klasör ve dosya izni 755 .htaccess dosyası içeriğide aşağıdaki gibi yardımcı olursanız sevinirim..
RewriteRule ^sitemap.xml$ sitemap.php [NC,L]
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.siteadi.com$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^siteadi..com$
RewriteRule ^/?$
http://www.siteadi..com/index.php [R=301,L]
.htaccess dosyasını yukarıdaki kod ile çalıştırmayı dener misiniz? Bu şekilde çalışması gerekir diye düşünüyorum, sonucunu yazarsanız alternatif çözüm gerektiğinde araştırma yapıp yardımcı olabilirim.
Merhaba arkadaşlar sitem bugün aşırı CPU/RAM kullanımından dolayı gün boyu 503 hatası verdi. Sabahtan bu yana siteye doğru düzgün erişilemiyor. Normalde daha önce hiç almadım. Hitlerde günlük tekil 1K'yı geçmiyor. Fazla giriş çıkışta olmuyor siteye. Kullandığım hosting şirketi GüzelHosting' dir. Onlara sordum scriptten kaynaklı dediler. Eklentileri tamamen sildim yine aynı hatayı veriyor. Temayı değiştirdim yine aynı hata. Durduk yere öyle bir hata vermesi normal mi bana yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba, bu konu ile alakalı kişisel olarak bazen bazı host firmalarında sıkıntı çektiğim oluyordu, sorun birden fazla sebepten dolayı olusabilir ancak en yaygın olarak sebep sunucunun limitlediği ayarlar olabilir, aşağıda verdiğim yöntem belki işinize yarayabilir.
php.ini dosyanızın içerisindeki aşağıdaki değerleri 600'e çekin;
-----
max_execution_time
max_input_time
----
ve yukarıda ki satırların en basına aşağıdaki verdiğim kodu girin ;
set_time_limit(0);
Vps ya da sunucusu olan arkadaslar bu sorunla karsılasırsa whm panelden php configuration kısmına gelip timeout sürelerini 999999999 yapabilirler, buda genel bir bilgi olsun.