adme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar.
Öncelikle lütfen Google'a 2 kelime yazarak ulaşabileceğim sonuçlardaki bilgilerle "ben uzmanım" diyerek gelmeyiniz. Daha önceden bu tür bir işte deneyimli olmanız hem benim hem de kendi vaktinizi boşa harcamama açısından iyi olacaktır.
    var websocket = new WebSocket("ws://ip:port");
    websocket.onopen = function(e) {
        console.log("open");
    };
    websocket.onerror  = function(e) {
        console.log('error occurred');
    };
    websocket.onclose    = function(ev) {
      console.log("closed" + ev.code);
  };
Burada gördüğünüz temel kod bloğunu kullanıyorum. Bağlantı kurulduğu anda "onclose" fonksiyonuna atıyor ve hata kodu olarak (err.code) "1006" veriyor. Bağlanmaya çalıştığım server TCP protokolü kullanıyor. Bu bağlantıyı hataları çözerek kurabilecek birini arıyoruz.
Not: Server tarafında herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Node.js kuralım, şöyle değiştirelim vs. gibi bir durum söz konusu olamaz ki zaten process C dili ile yazılı. Buna bağlantı kuramazsın diyecek arkadaşlar için ise baştan söyleyeyim, mevcut panelimizde php ile sorunsuz şekilde zaten kullanıyoruz. Js kullanarak da başarılı denemelerimiz oldu ama istediğimiz kadar fonksiyonel olmadığından işe yaramıyor.
Biraz kaba bir dille yazdım ama gerçekten can sıkıcı bir durum haline gelmeye başladı. İş için başvuran arkadaşlara önceden bu kadar detaylı şekilde problemi söylememize rağmen yok serverı yeniden yazalım yok şunları kullanalım gibi örnekler veriyorlar. Ben sizden yenilik istemiyorum, mevcut olanın benim istediğim şekilde çalıştırılmasını istiyorum. Bu şekilde kullanan kişiler de biliyorum, yani yapılamaz bir şey değil.
Yapabilirim diyen arkadaşlar istedikleri fiyat ile birlikte pm atsın, kendilerine geçici ip ve port vererek deneme sunucusu sağlarım.
saf websocket ile tcp servere baglanamassiniz