Geziyorlar hocam, çok fazla sayıda polis akrabam ve arkadaşım var. özellikle büyük şehirlerde kalabalık yerlerde sivil polisler vardır. mesaileri boyunca gezerler, cafelerde otururlar, avmlerde dolaşırlar. çok büyük olay olmadıkça kendilerini açığa çıkarmazlar. yani ufak tefek tartışma vs gibi durumlarda çıkmazlar ortaya. ayrıca belirli noktalar 7/24 mobeseler ile izlenir. şüpheli kişiler sivillere bildirilerek üst ve kimlik sorgusu yaptırılır. hatta bi keresinde arabaını içinde uyuşturucu saran birisi mobeseye takılmış sivil ekiplere bildirilmiş ve yakalanmıştı. ben de bir keresinde o zaman pazarlama firmasında çalışıyordum, yaz ayı gölgeye çektim arabayı öğlen yemeğimi yiyordum, gölgelik olarak da bir okulun duvar dibini seçmiştim bi araba yanaştı yanıma, iyi günler kimlik görebilir miyim dedi, ben de hayırdım dedim adam sivil polisim deyince, önce siz bi kimlik gösterir misiniz dedim. adam tabi ki deyip çıkarttı kimliği tabi sonra ben çıkarttım sonra hocam burası okul yanı yanlış anlaşılabilirsiniz bence başka bir yerde öğle yemeğinizi yiyin dedi, ben de hak verdim ve arabamı başka bir yere çektim.