elyesaayse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşünce ve yorumlarınız için çok teşekkürler, herkes düşüncesini burada paylaşabilir, saygı duyarım. Bende düşüncesini doğru buluyorsam onu uygulamaya çalışırım. Çoçuklarım gerçekten okul hayatında oldukça başarılı, nete girdiklerinde diğer çocukalar gibi oyun oynuyorlar ve milyonlarca çocuk gibi son dönemlerde bu tarz youtuberlerin videolarını izliyorlar. Milyonalarca diyorum çünkü Enes Batur, yaptığı sinema ile milyonlarca bilet sattı. Çoçuklar, "Bizde çekmek istiyoruz, bizide arkadaşalrımız izler, bekli takipçilerimiz olur" dediler. "En azından deneyelim" dediler. Bende;" Peki nasıl isterseniz" dedim, kanal açtım. Şuan 7 video oldu sanırım. Çoçuklar halinden memnun, en azından hep akıllarından geçen şeyi hayata geçirdiler, ÇOK MUTLULAR. Abone sayıları artınca havaya uçuyorlar. Artmazsa da onlar için bir sorun yok. Ve sanırım bu gidişler ileride her çoçuk bu şekilde bir kanal deneyimini yaşayacak gibi duruyor.
Ayrıca küçük bir not, kanalı açan, "Çocukaların annesi; makale yazarı"

Hocam, çocuklar test çözme ve kitap okuma konusunda oldukça ilgiili bu konuda neler yapabileceğimiz konusunda tavsiyelerinizi büyük bir merakla bekliyoruz.
Bİraz geç dönebildim kusura bakmayın öncelikle.
Şunu söylemeliyim, burada "kötülemek" gibi bir durum söz konusu değil. Enes batur şudur budur bana gerçekçi gelmiyor. 23 yaşında olmama rağmen sanırım burada biraz eski kafalı düşünüyor olabilirim ama bir değeri yok malesef gözümde. Bu sebeple de yardımcı olamayacağımı, ancak normal şartlarda çocuklar için başka neler yapabilirim'i yazdım ilk mesajımda.
Ek olarak, çok sevdiğim youtube kanalları var. Örnek vermeyeceğim herkes bilir zaten. Yani buradaki önyargı olarak algılayabileceğiniz şey youtube kanallarına, youtuberlara değil, "saçma" kategorisine aldığım insanlara karşı.
Ve ek olarak, madem bu kadar ilgililer; kanallarında ilgili oldukları bu test çözme, ders çalışma teknikleri, hangi zamanlarda çalıştıklarını, nasıl hedefler kurduklarını, bu hedefleri nasıl gerçekleştirebileceklerini nasıl araştırdıklarını, öğretmenlerinin eleştirilerini, evdeki çalışma ortamlarını ve bu ortamların artıları ve eksilerini, öğrenci hallerini, okula gitmeden önce okulla ilgili duydukları ile okuldaki edindikleri bilgilerin ne kadar birbirini tuttuğunu, "öğretmenim tamam da bu bilgiler gerçek hayatta ne işe yarayacak" sorusunun cevabını, ve buna benzer şeyleri anlatırlarsa, bunlara değinirlerse hem eğitim hayatlarını hem de olası youtuber kariyerlerini olumlu bir şekilde devam ettirebilirler diye düşünüyorum.
Not: test çözdüren sisteme ben de karşıyım. eğitim sistemimizin berbat olduğu konusunda hemfikirim.çocuklarımızın koyun gibi yetiştirilmesine karşıyım. Ama çocuklarımızda "Enes Batur" gibi tiplemelerin doldurabileceği bir boşluk bırakmak, eksik bırakmak, bizlerin suçu. Buna inanıyorum, bunu savunuyorum.
Bir çocuğum olduğunda fikirlerim nasıl değişecek veya gelişecek, birebir kendim tecrübe edeceğim
Çocuklarınızın en güzel günleri en verimli şekilde yaşamaları ve hayattan tat almaları dileği ile.
İyi forumlar.