100 kelimesi 1₺ üzerinden fiyat veren kişi; emeğini ucuza indirgemiş, işverenin sömürgesini kabul etmiş sayılır. Bu zihniyette ki insanlar ile çalışarak hatanın en büyüğünü kendinize yapmışsınız.

Ben makale yazarı değil, içerik üreticisiyim. Makale yazmadan önce Semrush ile makale haritası çıkartıyorum, WooRank ile rakip analizleri kontrol ediyorum. İlk 10’da yer alan sitelerde ki içerikleri tek bir word dosyasında toplayıp anahtar kelime yüzdesini belirliyorum. Tüm bunlar yetmezmiş gibi yazmam gereken X konusu üzerine muhakkak 2 yabancı, 5 yerli kaynaktan bilgi topluyorum. Toplanan içeriklerden önce özet çıkartıyorum, özet başarılı ise müşteriye sunacağım içeriği üretmeye başlıyorum.

İçeriği ürettikten sonra anahtar kelimeler için belirlediğim oranları ve kelime sayılarını kontrol ediyorum. Planladığım şablona uygunsa içeriğe son rötuşları yapıp müşteriye teslim ediyorum.

Tüm bunlar benim 3-4 saatimi alıyor. Böyle bir içerik için ben nasıl 1₺ isteyebilirim ki? Günümün yarısını ayıracağım bir iş için hakkım ne ise onu alırım. Ama müşteri bana gelip 100 kelimesi için 1-2₺ veririm derse önğme çıkan ilk sitelerde ki kelimeleri harmanlarım al sana makale derim. Sonra o da gelir buraya böyle bir konu açar.