iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hacım zaten ilk çevirmede alırlar elinden arabayı. Ha şu var Türkiye'de beni en az 10 kere durdurdular 1 kere evrak kontrolü yaptılar. Onda da radara girdiğim için. Gürcistan plakaları ise çatır çutur durduruyorlar. Bu işlerin nasıl döndüğünü trafik polisleri de biliyor ve özellikle gürcistan plakaları durduruyorlar. En güzeli köyde yaşayanlar jeep falan alacak, tarlaya şuraya buraya range ile gidecek. Köylerde ne durduran olur ne sana soru soran olur. En azından bizim köyde öyle.
şirket kurarsan orada öyle kimse arabanı alamaz, yasal yolu oluyor zaten, kullanan evrakları tam olan arkadaşımız var çevirmeye öyle çatur çutur girmiyor, girincede girdiği gibi çıkıyor. vekalette getirirseniz aracı onu alıyorlar ama yasal olarak sizin adınıza aracı tahsil edip getirirseniz o zaten sizin doğal hakkınız gürcistanda oturum izni almanın yolu şirket kurmaktan geçiyor onunda türk lirası cinsinden masrafı 8-10 bin tl yıllıkta şirketi yenileme ücreti felan var. ilk şirket yenileme yapıncada 5 yıl oturum alıyorsunuz. ben bazı şeyleri netleştirdim gidip yerinden bilgi aldım, öyle bahsettiğiniz gibi zor bir durumu yok gümrük müşaviriyle görüşsen size burada yazdıklarımı söyler. Gidip oraya şirket kurup oturum alıp, oturumu yenilemeyip, 2 yılda bir gir çık yapacağına, değecek bir araç getireceksin öyle 5-6 bin dolarlık bir araba için bunlarla uğraşmaz aklı başında bir insan.