Selamlar, hayırlı akşamlar..
Laptobu kullanırken birden kapandı. Sarjı bittiğini düşündüm ve sarj adaptörünü taktım. Ancak hiçbir şekilde sarj olduğuna dair ışık vs yanmıyor. Laptop şuan da açılmıyor.
Söktüm temizledim. Anakart üzerinde bir yanık vs. var mı diye göz ucuyla baktım ama bir şey göremedim.
Sizce ne olmuş olabilir?
Anakartın yandığını varsayalım. Böyle bir durumda laptobu sarja taktığımızda, sarj oluyor ışığı yanıyor mu / yanmıyor mu?
Şarj kablosu takılıyken cihazınızın güç ışığı yanmıyorsa anakarta güç gelmiyor demektir.
Yapmanız gereken alt kasayı tamamen sökmek. Anakartı temiz bir alana koymak ( masa üzerine )
Daha sonra anakartta bulunan tüm harici girişleri sökmek ( klavye kablosu, USB kablosu, DVD, vb. )
Bunları yaptıktan sonra, anakartta hiç bir şey bağlı değilken, anakartınızın fişini takıyorsunuz, birde öyle güç gelip gelmediğine bakıyorsunuz. ( Unutmayın güçten başka bişey takılı olmayacak )
Eğer güç geliyorsa diğer ( DVD, USB Bağlantıları ) Arızasından dolayı anakart gücü kesiyordur.
Eğer tüm kabloları çıkarttığınız halde, anakartınızın güç ışığı yanmıyorsa Anakartınız arızanlanmıştır.
Diğer olasılıklar: Laptoplarımızda 2 adet işlemci bulunur. ( Normal işlemci ve Ekran kartı işlemcisi )
Bunların üzerinde bulunan bakır boruları söküp, Termal macunlarını kontrol edin, kurumuş olabilir. Yanmış olabilir...
Bunları denerseniz kesin sonuca varabilirsiniz. Sevgilerimle.