Bu çocuk dolandırıcılarla iş yapıyor, insanların dolandırılmasına el ayak oluyor. Kanunu anlatayım cezalarınla birlikte. Şirket sahibi olman birşey değiştirmiyor. 6 ay boyunca yurtdışında yaşamış olman gerekli ve oturum iznini sahip olman gerekli. Hatta arabayla Türkiye'ye geldin diyelim, yurtdışına tekrar uçakla çıkmak istersen bunu gümrüğe bildirmen gerekiyor. Arabayı şurada bıraktım yurtdışına şu kadar süre uçakla çıkış yapıyorum diye. Tüm kayıtlarınızı tutuyorlar. Ben bildirim yapmama rağmen 4200 TL ceza yedim ve öyle bıraktılar beni. Elimde tüm belge, döküman olmasına rağmen sisteme girilmedi dediler ve ceza kestiler. Gürcistan işinde yaptıklarını da anlatayım. Pasaportunuzla oraya gidiyorsunuz, şirket kuruyorsunuz ve pasaportunuzu orada bırakıyorsunuz. Türkiye'ye geri dönüyorsunuz 6 ay dolunca da pasaportunuzu size geri gönderiyorlar. Tekrar gidip araba alma hakkınız olmuş oluyor. Peki bu yasal mı değil. Gümrük memurları da aptal değil. Anında herşeyi görüyorlar ve hakkınızda ceza uyguluyorlar. Bu şekilde getirip kullandınız ve yakalandınız diyleim nolacağını da söyliyeyim;
1- Türkiye'deki arabanın değerine bakıyorlar, ona göre Türkiye'deki tüm vergi ücretlerini ceza olarak yazıyorlar.
2- Vergi ücretlerinin yanı sıra arabayı kullandığınız her gün için ayrı bir ceza yazıyorlar.
3- Hakkınızda hukuki işlem başlatıp arabayı da bağlıyorlar.
Bu çocuğu da bimere şikayet edeceğim araştırmaları için. Çok hayırlı birisi değil, söylediklerinin %99.9'u yalan dolan.
2 yıl araba türkiye'de durabiliyor ama 2 yıl dolduktan sonra tekrar bi 6 ay daha yurtdışında kalman lazım. Arabayı sattığında, yeni araç getirdiğinde ise ilk aracı getirdiğin süreden düşüyorlar. Zaten tüm tarihleri pasaporta işliyorlar. Pasaportta ne zamana kadar durabileceği bile işleniyor.
haklılık payınız var eğer yasal değilse zaten gerekli işlemleri yaparlar