Nurullahtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkye'de araba fiyatlarının oldukça çok olması birçok kişinin hayalindeki arabaya sahip olmasına engel oluyor. Bu duruma çare üreten YouTuber Mervan Tepelioğlu, çok düşük bir fiyata Nissan 350z satın aldı.

Mervan Tepelioğlu, yaklaşık olarak 1 ay önce kendi YouTube kanalında, Türkiye'de 500.000₺ değerinde olan bir spor arabayı Gürcistan'da 80.000₺ ödeyerek bir arkadaşının satın almasını konu alan video yayınladı. Bu video, kısa sürede büyük bir kitlenin dikkatini çekti. Büyük ilgi toplayan olayın ardından büyük YouTuber'ların bu durum hakkında video çekmesi, söz konusu mevzuyu daha çok kişinin duymasına sebep oldu. Birçok kişi bu durumun yasal olmadığını öne sürdü. Konu hakkında birçok video çekildi ve haberler yapıldı. Bazı kaynaklar ise bu durumun suç olmadığını ancak yasaların bir açığından faydalanıldığı öne sürdü.

Bu tartışmalar devam ederken kendisine bir araba almak için Gürcistan'a giden Mervan Tepelioğlu, Oğuz Atalay ile birlikte bir haftalık bir araba seçme sürecinden sonra Türkiye'ye döndü. Need For Speed Underground 2 oyunun efsaneleşmiş arabası Nissan 350Z modelini 10.000$ satın aldığını yayınladığı video sayesinde herkese duyurdu. Arabayı alırken tamamen yasalara uyduğunu belirten Mervan Tepelioğlu, açmış olduğu canlı yayın üzerinden, yapılan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Mervan Tepelioğlu, "Bazı kaynaklar aracımın çift ruhsatının olduğunu öne sürmüş ancak araba kendi ismim üzerine ve tek bir ruhsatı var. İnsanlar vekalet ile devir yapmayı karıştırıyorlar. Arabayı Gürcistan'da olan şirketimin üzerine satın aldım." açıklamalarında bulundu.
Kaynak:http://www.webtekno.com/nfs-nin-efsa...er-h40904.html
Konuya uslüp çerçevesinde yorum yapalım lütfen konu kaldırılmasın !
Bu çocuk dolandırıcılarla iş yapıyor, insanların dolandırılmasına el ayak oluyor. Kanunu anlatayım cezalarınla birlikte. Şirket sahibi olman birşey değiştirmiyor. 6 ay boyunca yurtdışında yaşamış olman gerekli ve oturum iznini sahip olman gerekli. Hatta arabayla Türkiye'ye geldin diyelim, yurtdışına tekrar uçakla çıkmak istersen bunu gümrüğe bildirmen gerekiyor. Arabayı şurada bıraktım yurtdışına şu kadar süre uçakla çıkış yapıyorum diye. Tüm kayıtlarınızı tutuyorlar. Ben bildirim yapmama rağmen 4200 TL ceza yedim ve öyle bıraktılar beni. Elimde tüm belge, döküman olmasına rağmen sisteme girilmedi dediler ve ceza kestiler. Gürcistan işinde yaptıklarını da anlatayım. Pasaportunuzla oraya gidiyorsunuz, şirket kuruyorsunuz ve pasaportunuzu orada bırakıyorsunuz. Türkiye'ye geri dönüyorsunuz 6 ay dolunca da pasaportunuzu size geri gönderiyorlar. Tekrar gidip araba alma hakkınız olmuş oluyor. Peki bu yasal mı değil. Gümrük memurları da aptal değil. Anında herşeyi görüyorlar ve hakkınızda ceza uyguluyorlar. Bu şekilde getirip kullandınız ve yakalandınız diyleim nolacağını da söyliyeyim;

1- Türkiye'deki arabanın değerine bakıyorlar, ona göre Türkiye'deki tüm vergi ücretlerini ceza olarak yazıyorlar.
2- Vergi ücretlerinin yanı sıra arabayı kullandığınız her gün için ayrı bir ceza yazıyorlar.
3- Hakkınızda hukuki işlem başlatıp arabayı da bağlıyorlar.

Bu çocuğu da bimere şikayet edeceğim araştırmaları için. Çok hayırlı birisi değil, söylediklerinin %99.9'u yalan dolan.

Oxsigen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçen iki hafta önce sırf bu araç getirme mevzusunu araştırmak için istanbuldan gittim arabamla, yerinde öğrendim, galericilerden bilgi aldım. araç getirenden bilgi aldım. hatta 36 bin tl bir hummera alıcı oldum 2500 motordu, burada lpg de binilir gayet avantajlıda olur. sonra biraz daha bekleme kararı aldım. elimdeki aracı satınca tekrar gideceğim. 6 ay orada kalıp oturum aldıktan sonra yasa değişmez, sizinde oturum düşmezse tekrar 6 ay kalmana gerek yok, gidip aracı orada birine devir et tekrar kendi üzerine al aynı arabana bin gel yada orada onu sat başka araç al gel, oda olmadı çöpe at yenisi al gel.
2 yıl araba türkiye'de durabiliyor ama 2 yıl dolduktan sonra tekrar bi 6 ay daha yurtdışında kalman lazım. Arabayı sattığında, yeni araç getirdiğinde ise ilk aracı getirdiğin süreden düşüyorlar. Zaten tüm tarihleri pasaporta işliyorlar. Pasaportta ne zamana kadar durabileceği bile işleniyor.