Merhaba, olayın içersindeyim. Amazon da hesabımı açtım, Alibaba dan ürün bakıyorum. Aslında tersinden başlamışım önce ürünü bulup sonra hesabı açsaydım daha iyi olurdu. Ürün tedariği uzun sürüyor. Amazon da hangi ürünlerin satıldığı rekabet oranını filan bütün rakamlarını veren çeşitli programlar var (JS, Amazeowl vb.), bu programlarla önce kafanıza yatan ürünü buluyorsunuz. Sonra bu ürünü Alibaba da arıyorsunuz, özellikle ürünü ilk üretene ulaşırsanız çok çok iyi olur. Bu üretici ile anlaşıp ürünü test edip mukavele yapıyorsunuz. Bazı üreticiler tüm vergilerini+nakliye masraflarını maliyete ekleyip sizin adınıza Amazon un Amerika daki veya Avrupa daki depolarına gönderiyor. Göndermeyen olursa siz bu işi yapan kişi ile anlaşıp sizin adınıza yaptırıyorsunuz. Ürün depo ya ulaştığında listeleme işlemi tamamlanıp satışa hazır oluyor. Ürünün satışı için bir takım taktiklerle satılmasını sağlıyorsunuz (Reklam, Review alma, vb.)
Bu iş için iyi derecede ingilizce bilmeniz ve en az 3000$ gibi paranızın olması lazım. Amazon da bu işi bu şekilde yaparsanız bu işe FBA üyelik deniliyor ve aylık 39,99$ ücreti var. Satmış olduğunuz üründen kesintiler var, reklam giderleri var. Kolay değil, öyle herkesin anlattığı gibi aylık xx,xxx paralar kazanmak anında olmuyor. Belki ürününüz günlerce bir tane bile satmayabilir, zarar etme ihtimaliniz de bulunuyor.
Ücretli eğitim konusuna gelirsek, bence hiç gerek yok. Bu işi A dan Z ye en ince ayrıntalarına kadar
Türkiye Amazon Forum da anlatımları yazılı ve görsel olarak var. Takıldığınız yerde sorularınızı sorarsınız bilenler cevaplarlar.
(Not. : Forum un sahibi değilim, üyeyim. Bende youtube deki video lardan izleyerek bu siteyi buldum.)