Merhaba, öğrenciyim ve belirli sağlam bir işe girişmek istiyorum. Youtube'da veya birçok yerde bu tür olayların arttığını gördüm. Birçok kişinin Çinden(Alibaba vs.) alıp daha sonrasında Amazon'da sattıklarını gördüm. Youtube da birçok videosu var detaylıca anlatılmıyor ve hepsi clickbait. Videolarına bakınca "afedersiniz 1000dolar gönderin size eğitim verelim" diyorlar yani. Bu işi yapan veya anlayan birisi var mı nasıl oluyor nasıl ediliyor, sağlam mı biraz tartışalım. Kısa ve net olsun arkadaşlar.
Hocam sanıyorum mesajın hepsini kalın yazmak yasak.
Konuya gelince öncelikle bu tarz arkadaşlara kesinlikle para kaptırma, önce senden para isterler ardına birde otomatik çekip satışa ekleyen botları falan dolaylı satıp birde ordan para kazanırlar. Her işte olduğu gibi herkesin girdiği alana değilde daha az ama potansiyeli daha yüksek ürünlerin tespitini yaparak işe başla dediğin gibi aliexpress güzel bir kaynak ordan güvenilir gördüğün büyük satıcılarla iletişime geç dropshopping işini kabul ediyorlar mı onu sor. Ardından bu satışı nasıl yaparsın onu incele, bu işi yapan yazılımlar / botlar konusunda tamam olduktan sonra para ülkedeki hesabına nasıl geçer onun çözümünü araştır.
Dediğin gibi nerdeyse hepsi clickbait, adamın eğitimi toplasan 2 saat, reklamlarının her biri 1 saat üstelik sanki bana komisyonculuk değil de hayatın anlamını bulduracak, atom altı parçacıklarda çalışma yaptıracak ya da kaşıt madde teorileri üzerinde çalıştıracak gibi saatler süren konuşmaları var. 
İşin pratik kısmını hallettikten sonra hangi ürün için nasıl reklamlar vereyim diye tamamen pazarlama gücüne kalmış bir durumdur.
İnşallah başarılı bir girişim yapar edindiğin tecrübeleri de bizimle paylaşırsın.
Edit: O eğitim setini alan 1000 kişiden belki de sadece 10 kişi para kazanıyor, parayla eğitim satan abilerin gruplarına sızdığında çok önceleri giren birinin bile ilk satışını kutladıklarını falan görebilirsin, şişirme 3-5 örnek varsa hep onların üzerlerinden gidiliyor. İşin teknik ve detay kısımları çok büyük ve kapsamlı, sizi üzecek rakamları asla işe gömmeyin, o eğitimdekiler de binlerce ürün ekliyor ki satış hacmi çoğalsın sizde böyle yapabilirsiniz ya da daha az ama öz ürünleri tespit ile uğraşırsınız. dediğim gibi gerisi sizin yeteneklerinize ve şansınıza bağlı.