Dostum bence bu düşüncen çok yanlış, kendi semtimdeki esnaflardan biliyorum; yemeksepeti sayesinde ayakta duruyoruz diyenler var. Öyle düşünmemek lazım. Yemeksepeti sayesinde güzel siparişler elde eden binlerce firma var.
https://140journos.com/yeni-salgin-c...e-161d4869718a
Burada az çok değiniyor. Ben yemeksepeti gereksiz veya gerekli demiyorum. Aldığı komisyon oranı, joker kampanyasını direkt restorana yıkması vs. tamamen tekel olmasının verdiği özgüven ile yapılmış işler.
Ayrıca Kadıköy'de oturuyorum, oturduğum yere yakın 4-5 restoran var, tantunici, kebapçı, patsocu, dönerci. Hiçbiri yemeksepeti kullanmıyor çünkü kitleye ulaşmış yerler. Telefon numarasını biliyorsun, bilmiyorsan zomatodan buluyorsun. Bir kere bile yemeksepetine dahil olduklarını görmedim. Aşırı kalabalık bir bölgede de değiller.
Yemeksepetini gereklilik haline getirenler müşteri memnuniyeti bilmeyen, siparişi 45-1 saatte getirince sorun olmayacağını düşünen, buz gibi yemeği önüme koyunca vicdan azabı çekmeyen restoranlar. Yemeksepetinde olmayanlar zaten kalitelerinden dolayı devamlı müşteriye sahipler. Yemeksepeti ihtiyaç değil onlar için.
Sen yanlış esnaflarla konuşmuşsun. Bugün başka bir firma olsa anında bırakırlar yemeksepetini. Arkadaşım pidecilik yapıyor yemek sepeti tüm kar marjımızı alıyor ama sürümden kazanıyoruz mecburen diyor. Ek olarak yapılan bina ve ortamlar güzel ama mesai saatleri içinde hiç sanmıyorum o eğlence yerlerini kullandıracaklarını. Aaa canım sıkıldı hadi bi masa tenisi oynayalım dese birisi sizce bunu Türkiye'de kabul edecek firma var mı? Adam onu kabul edecek olsa, elemanlarını asgari maaş ile destek biriminde çalıştırmaz. Göz boyama tamamen. Ha şu var yapmışlar mı yapmışlar tebrik ederim ama işin diğer tarafı da var. Türkiye'deki çalışma mantığına sığmayan bir bina yapısı. Çalışma saatlerini 9 - 12 | 13,30 - 17 yap o zaman inanayım. Adamı sabah 8'den akşam 6-7 ye kadar tut sonra bina yaptık de.
Destek birimi taşeron firma olabilir, çok fazla sorumluluğu ve detayı olmayan bir iş. günümüzde bankalar bile taşeron firma kullanıyorken yemeksepetinin kullanmaması saçma olur. Kaldı ki ülkemizde, özellikle Levent bölgesinde bu tip ofisler, şirketler bulunuyor. Tamamen serbest bırakılan, mesai saati üzerinden değil planlanan işler üzerinden yürüyen bir sistem. Bizzat çalıştığım için biliyorum