@OzerSengezer;
Osmanlı'yı yok sayan ideoloji fanatizmine kapılmış biri değilim. Bugün sahip olduğumuz tecrübelerden elbette geçmişten gelen ciddi deneyimler mevcut bunu inkâr etmek doğru değil. Ayrıca her ne kadar Abd, İngiltere, Rusya, Çin, Almanya kadar olmasada Osmanlı döneminde de kısıtlı alanlarda olsada sanayimiz, döküm imkanlarımız az sayıdaki alanlarda yeterli gelişmişlik seviyesinde o dönemin şartlarında mevcuttu. Azami miktarda silah - gemi üretme alt yapımız olmasaydı yeterli miktarda silahımızı üretemeseydik Çanakkale'de nasıl kendimizi nasıl savunurduk.
Cennette, cehennemde dünyadır - mevcut yaşantımızdadır. Zaten doğruları yapanlar, doğru şekilde yaşayan insanlar dünyada cenneti yaşıyorlar. Yanlışları yapanlarda dünyada cehennemde yaşıyorlar. Irak, Suriye cehennem. Yeni zelanda, Japonya, Dubai cennet. ( Daha her iki tarafa örnekler verilebilir )
Yaratıcıdan ayrıca bir cennet, cehennem beklemek doğru değil. Zaten dünyada cennette var, cehennemde var arafta var.
Bu inancınıza saygı duyarım fakat sizinle aynı inancı paylaşmıyorum. Yalnız şu noktada size katılıyorum; örneğin bugün Japonya güzel bir memleketse insanlarının edebindendir. Yani şu anda sokakta yürüyen bazı insanların (herkesi katmıyorum) kendisine dahi saygısı yok. En ufak edepten yoksunlar, otobüste, metrobüste çeşit çeşit saygısızlıklar. Ticarette aynı durumda. Önce kendimiz düzeltmezsek ileriye dönük güzel bir gelecek düşünmek zor olur. Edep ve ahlaktan yoksun bir toplumda sağlıklı nesillerin yetişmesi imkansızdır.
Umarım bizim memleketimizde de bu kültür ve yaklaşım gelişir. Ben gelecek yıllarda gelişeceğine dair umutlarımı kaybetmiyorum.