webtasarimda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de kullandım sıralama yükseleceğine belirttiğim tüm kelimelerde ciddi düşüşler yaşadım.
Açıkçası benimde bu yönde gözlemlerim oldu fakat kısa süre sonra geri yükseldiği için belirtmedim. Günde 4-5 kez anahtar kelimeyi kontrol eden bir insanım tahminlerime göre Google hitin organik olup olmadığını anlamak için sürekli sıralama değiştiriyor. Mesela yazını 5. sıraya çekiyor gelen hite bakıyor, 15.sıraya gönderiyor gelen hite bakıyor hepsi aynı ise zaten bu hitin organik olmadığı ortada. Kağıt üzerinde organik olsa dahi etki bakımından organik olmadığını düşünüyorum. Ayrıca hitler sayfada ortalama 11 saniye kalıyor buda Google'ın hitin organik olup olmadığını tespit etmesi için ikinci bir veri. Google bunu tespit ettikten sonra sıralamanızı düşürebilir, yerindede tutabilir fakat yükseltmediği aşikar. Ayrıca ilk mesajımda belirttim analystic eklentisinde görülen anahtar kelimeler google webmaster da görülmüyor. Dolayısıyla google'ın bu hitlerin organik olmadığını tespit ettiğine olan inancım tam aksi durumda zaten sıralamada yükseliş yaşardık.