Ofisimo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Katılmıyorum, bu sene ev almaya niyetlendim acelemde yok diye temeli yeni atılmış bir yerden alayım parasını peşin ödeyelim hesaplı olur diye düşündüm, gittim görüşmeye 8 katlı binanın daha birinci katı yeni bitmiş dedim ne kadara satıyorsunuz aldığım cevap 4 daire kaldı diğerleri satildi
Satış taktiğidir o. Kimsenin daire falan aldığı yok yüksek fiyatlara artık. Kuzenlerimden biliyorum 48 dairelik yer yaptılar 1 yılda 24 tanesini sattılar. Diğer 24 tanesini ise 1 yıldır bitiremediler. 3-4 yıl önce olsa 3-6 ayda satışa konulduğu gibi biterdi o 48 daire. İsterseniz denemesi çok basit, satılığa çıkartın herhangi birşeyinizi 100 kişi arayacak ama hepsi sanki vakit geçirmek için gibi arayacaklar. İçlerinden 1 tanesini ilgilenecek o da kredi beklemem gerekli diyecek. Bir başka örnek vereyim; babamın kiralık iş yeri bulunuyor, 15 aydır kiraya veremedi. Çıkan kiracıdan daha düşük fiyat istemesine rağmen, işyeri açacak kişiler korkup, kirayı ödeyemeyiz diyip kiralamıyorlar. 3-4 yıl önce olsa dediğim gibi anında kiralanırdı. Bunlar bizzat birebir yaşanan ve evraklı olaylar. Satış yapanın satıcıya söylediği şeyler değil. Dediğim gibi denemesi basit.