benim mercedes aracımda var. reno12 babamın aracı bağa bahceye, ankaardan bazen yük getirmek için kullandığı araç. ben hakkımı fazlasıyla aldıgımı düşünüyorum.tamam bazı konularda ötv lerde acayip sıkıntılar var ben bunlara iyi demiyorum. asğari ücrete falan iyi demiyorum ki asgari ücretle devletin alakası yok iş verenle alakası var. lakin bu ücretler iyimi degil 3 binde olsa iyi degil. lakin millet 5 bin tl maaş alırsa işde o kötü neden kötü bu devir onu kaldırmaz.
benim yaşım 38 ben cilleride anapıda gördüm. demirelide gördüm, ecevitide gördüm. 15 senedir bu devletide görüyorum. 15 sene eveli vergi yokmuydu? 18 sene önce askerden geldim ecevit hükümeti, sanayide iş yerimiz var. babam askerde bana 30 lira 50 lira harclıklar yolluyordu komik paralar, yahu diyordum bu adam neden az para yolluyor bana ses etmedim sıktım dişimi. teskere aldım iş yerine gittim. stokta 800 adet malımız var, tanesi bu günün parasıyla 750 tl yemin ederim 2 sene imalat yapmadık tulum dahi giymedim. 2 senede hazırdaki malımızı yedik 2 senede eridi sermaye falan kalmadı. 250 milyar lirada bankadan kredi yedik borcladınk. bu adam geldi faizleri affetti kurtulduk. bu adam geldiginde emekli 400 lira maaş alıyordu 2 katına cıkardı, tırmanmadan yükselemezsin. bu işler düzelirde ben biz bunları görmeyiz. ya yok olur gideriz yada büyür gideriz artık geri kalanını allah bilir.
neyse hocam ben yazmayacağım daha fazla hakkında hayırlısı olsun. güzel günlerin olsun.