kaç milyon insan lpgli kaç milyon insan benzinli kaç milyon insan dizel. 61 TL LPG yakıt harcıyorsun hala iyi diyorsun. Kendin itiraf ediyorsun zaten yazdıklarınla. 1987 model araba biniyorsun bindiğin araç 10k tl. sence edermi değer mi 10k tl bindiğin araç? ben 10k tl ye macaristanda yaşadığım yerde ne binebilirim biliyor musun? bmw binebilirim çok rahat. şimdi ne biniyorum biliyor musun ford mustang. Türkiye değeri kaç para 400 bin tl. buradaki değeri kaç para 100 bin tl.
Nasıl bir savunma gücün varki hocam göz göre göre vatandaşa bindirdikleri vergiyi kurtardık bile diyebiliyorsun. Yahu tamam devlete vergi ödeyeceğiz ama devletin halkı kullanmasına da izin vermemek gerekir. geçen gün 11 bin tl lik fatura kestim türkiye'de. hemen arkasından 2250 tl mi ne vergisi geldi. daha bunu yıl sonu hesaplaması da var. muhasebeciye ödeyeceğim para var , kira parası var, çalışan eleman parası var, sigorta parası var. 11 bin tl den eline kalan 2-3 bin olursa oturda şükret.
Bazen gerçekten anlamıyorum, 87 model tüplü arabaya biniyorsun, o arabaya verdiğin para ile bmw binebilecekken hala devlet kurtardı diyebiliyorsun. Gümrükten devletimiz sağolsun çıakrken 4200 TL ceza ile gönderdi beni macaristana. Nedeni ne biliyor musun? uçakla gidiş geliş yapmışım, taahhüt vermemişim. taahhüt var elimde memura gösteriyorum, maillerimi gösteriyorum, kayıtlarda gözükmüyor diye beni ülke dışına bırakmıyorlar. Mecbur ödedim ve bıraktılar. Yanımda para olmasa orada öylece tutacaklar arabayı bağlayacaklar. Bu ceza yazımları bile boş yere. Oradaki memura diyorlar bu kadarlık bugün ceza yazacaksın o da buluyor birşeyler yazıyor. Çünkü devlete para lazım.
Hakkını ara hocam, devlet karşı gel şu bu demiyorum hakkını ara. Hakkın BMW ise BMW'nin hakkını ara. Neden reanult 12 ye biniyorum de, onlar bmw biniyorlarken de.
benim mercedes aracımda var. reno12 babamın aracı bağa bahceye, ankaardan bazen yük getirmek için kullandığı araç. ben hakkımı fazlasıyla aldıgımı düşünüyorum.tamam bazı konularda ötv lerde acayip sıkıntılar var ben bunlara iyi demiyorum. asğari ücrete falan iyi demiyorum ki asgari ücretle devletin alakası yok iş verenle alakası var. lakin bu ücretler iyimi degil 3 binde olsa iyi degil. lakin millet 5 bin tl maaş alırsa işde o kötü neden kötü bu devir onu kaldırmaz.
benim yaşım 38 ben cilleride anapıda gördüm. demirelide gördüm, ecevitide gördüm. 15 senedir bu devletide görüyorum. 15 sene eveli vergi yokmuydu? 18 sene önce askerden geldim ecevit hükümeti, sanayide iş yerimiz var. babam askerde bana 30 lira 50 lira harclıklar yolluyordu komik paralar, yahu diyordum bu adam neden az para yolluyor bana ses etmedim sıktım dişimi. teskere aldım iş yerine gittim. stokta 800 adet malımız var, tanesi bu günün parasıyla 750 tl yemin ederim 2 sene imalat yapmadık tulum dahi giymedim. 2 senede hazırdaki malımızı yedik 2 senede eridi sermaye falan kalmadı. 250 milyar lirada bankadan kredi yedik borcladınk. bu adam geldi faizleri affetti kurtulduk. bu adam geldiginde emekli 400 lira maaş alıyordu 2 katına cıkardı, tırmanmadan yükselemezsin. bu işler düzelirde ben biz bunları görmeyiz. ya yok olur gideriz yada büyür gideriz artık geri kalanını allah bilir.