iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kaç milyon insan lpgli kaç milyon insan benzinli kaç milyon insan dizel. 61 TL LPG yakıt harcıyorsun hala iyi diyorsun. Kendin itiraf ediyorsun zaten yazdıklarınla. 1987 model araba biniyorsun bindiğin araç 10k tl. sence edermi değer mi 10k tl bindiğin araç? ben 10k tl ye macaristanda yaşadığım yerde ne binebilirim biliyor musun? bmw binebilirim çok rahat. şimdi ne biniyorum biliyor musun ford mustang. Türkiye değeri kaç para 400 bin tl. buradaki değeri kaç para 100 bin tl.

Nasıl bir savunma gücün varki hocam göz göre göre vatandaşa bindirdikleri vergiyi kurtardık bile diyebiliyorsun. Yahu tamam devlete vergi ödeyeceğiz ama devletin halkı kullanmasına da izin vermemek gerekir. geçen gün 11 bin tl lik fatura kestim türkiye'de. hemen arkasından 2250 tl mi ne vergisi geldi. daha bunu yıl sonu hesaplaması da var. muhasebeciye ödeyeceğim para var , kira parası var, çalışan eleman parası var, sigorta parası var. 11 bin tl den eline kalan 2-3 bin olursa oturda şükret.

Bazen gerçekten anlamıyorum, 87 model tüplü arabaya biniyorsun, o arabaya verdiğin para ile bmw binebilecekken hala devlet kurtardı diyebiliyorsun. Gümrükten devletimiz sağolsun çıakrken 4200 TL ceza ile gönderdi beni macaristana. Nedeni ne biliyor musun? uçakla gidiş geliş yapmışım, taahhüt vermemişim. taahhüt var elimde memura gösteriyorum, maillerimi gösteriyorum, kayıtlarda gözükmüyor diye beni ülke dışına bırakmıyorlar. Mecbur ödedim ve bıraktılar. Yanımda para olmasa orada öylece tutacaklar arabayı bağlayacaklar. Bu ceza yazımları bile boş yere. Oradaki memura diyorlar bu kadarlık bugün ceza yazacaksın o da buluyor birşeyler yazıyor. Çünkü devlete para lazım.

Hakkını ara hocam, devlet karşı gel şu bu demiyorum hakkını ara. Hakkın BMW ise BMW'nin hakkını ara. Neden reanult 12 ye biniyorum de, onlar bmw biniyorlarken de.

Bindiğin arabanın burdkai fiyatına baktım. 1500 TL'ye alabiliyorsun. Buyur incele;
https://www.hasznaltauto.hu/auto/ren...12_ts-12462915

10 BİN TL'ye alabileceğin arabalar ise buyur burada;

https://www.hasznaltauto.hu/talalati...5HQRE0FF/page1
Ya hocam Allah Aşkına kime anlatıyorsun ya ? neyin çabasına giriyoruz ki ? örnekte göstersen anlatsanda kanıtlasanda düsüncesi acik olmayan insan halen daha neyi savunacagini bilmez.
Sinoplu Arkadaşım sen 60 TL ye gidiyorsun ya artık. peki kullandığın yolda HGS KGS vs cart curt oduyorsun paralı yol kullanıyorsun onları katıyormusun hesaba ?
Devletin basindaki kisilerin AMACI DEVLETE HİZMET ETMEKTİR !
elbette sana yollar yapacak elbette havalimanı yapacak gerektiği yerlere! elbette vatandaşını dusunmesi gerekir.Bu isleri yapmasa sen neden onu devletin başına geciresin ki ?veya neden orda tutasın ?
ama anlamadığın es geçtiğin kısmı şu , yol yapsada gene senden onun parasını alıyor. KGS diye hgs diye köprü geçiş ücreti ücretli otoban , araç sigortası , muayene ücreti vs vs vs bu böyle uzayıp gider.
Bunları yaparken cogu yeri atlıyor.yazımda ornek gosterdim size TR de Hummer H3 170 binlira iken Bulgaristanda 70 Bin lira. Aradaki Fark 100 Bin Lira.
H3 ün TR deki Senelik odenmesi gereken vergisi ne kadar ? , Bulgaristanda ne kadar ?
Eğer sen o kadar buyuk meblağı vergi olarak vermek istiyorsan ve memnunsan ver kardeşim ben memnun değilim , ve vermiyorum yurtdisinda yasiyorum.
Devletin ciftciye vrediği Mazot kaç para ? Amerikan bayrağı cekmis türk işadamlarının aldığı yatlara verilen mazot kaç para ? ha bu arada yatları Amerikan bayrağı cektiginden TC ye vergide odemiyor..sen hala savunuyorsan ve memnunsan sana helal olsun diyorum.o ülke sana daha çok helaldir o zaman.
Unutmadan sunuda ekliyim , Vatandaşlığım yokken her yurtdisina cikista 15 TL denilen pul parası oduyorum neden odendigi belli degil zorunlu.daha sonradan araştırdım.TOKİ idaresine giden paraymış bu.hani bazı arkadaşlarda varya TOKİ cok ucuz ev yapıyor Bu hukumet sayesinde , yurtdisina cikanlardan kestigi zorunlu 15 TL lik pullar. sen bu ise on ayak oluyorsun senden vergi alıyor ama sana hizmet yapmis gibi bak ucuza ev yaptım sana diyor.