samurat2000 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Affınıza sığınarak bir değerlendirme yapmak istiyorum, moralinizi bozmak değil ama gerçekçi olmak ve bilgilendirmek adına bunları yazıyorum lütfen yanlış anlamayın.

Kanaatimce siz, yazılım konusuna karar vermeden önce ne yapacağınız konusuna karar vermelisiniz. E-ticaret yazılımını bir şekilde çözebilirsiniz maksimum 5000 TL gibi bir maliyeti olur. Sorun o değil ki, sorun ürünlerin satılabilmesi, sizin ifade ettiğiniz bir portföy çok çok geniş bir skala, Türkiye'de büyük holdinglerin dahi altında kolay kolay kalkabileceği bir konu değil, benim nacizane tavsiye belirli bir sektör üzerinden gidip büyümek olacaktır. Çünkü buradaki esas sorun yani maliyet reklam ve tanıtım maliyetidir. Böyle büyük bir skala için çok fazla para gerekiyor. Yanlış duymadıysam Nusret sadece tanıtım için 1 milyon dolar ödemiş ki o sadece et ile ilgili bir iş, sizin skala çok geniş ve bu rakam ile kıyaslandığında fiyat çok yüksek çıkacaktır. Anlaşılan o ki yani fiyat araştırdığınızda göre sizin de keseniz çok dolu değil anladığım kadarıyla. Son söz; öncelikle rekabeti düşük (bugünlerde biraz zor ama) sektör üzerinden yani reklam ve tanıtım giderlerinin az olabileceği bir sektör üzerinden harekete geçmenizdir. Tekrar söylüyorum sizi demoralize etmek için değil, bir projenin de sonunun hüsran olmaması için yazıyorum.
Değerlendirmeniz için teşekkürler. Önceki mesajlarda belirtmiştim. Zaten halı hazırda firma kurulu ve işlerini yürütüyor. Yeni bir oluşumdan bahsetmiyoruz. Firma sahibi ben değilim. Ürün stogu, müşteri kitlesi vs. bunlar zaten var. Projenin ana konusu bunlar değil. Zaten müşterisi olan bir firmanın e-ticaret sitesini kuracağız. Sektör, tanıtım, reklam, ürünler, müşteri bulma gibi bir sorun yok. Sorun e-ticaret sitesi açmanın ortalama maliyetini belirleyebilmek. Şuana kadar bir kişi dışında rakam veren olmadı sanırım biz açarken tecrübe edeceğiz. Artık kendi tecrübelerimizi buradan merak edenlere aktarırız.

ExtremeBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
size sahibinden.com un bire bir aynısını yazar veririz rakam maliyetli olur dilerseniz iletişime geçin görüşelim
Özel yazılıma şuan için ihtiyaç duyulmuyor. Teşekkürler.