Affınıza sığınarak bir değerlendirme yapmak istiyorum, moralinizi bozmak değil ama gerçekçi olmak ve bilgilendirmek adına bunları yazıyorum lütfen yanlış anlamayın.

Kanaatimce siz, yazılım konusuna karar vermeden önce ne yapacağınız konusuna karar vermelisiniz. E-ticaret yazılımını bir şekilde çözebilirsiniz maksimum 5000 TL gibi bir maliyeti olur. Sorun o değil ki, sorun ürünlerin satılabilmesi, sizin ifade ettiğiniz bir portföy çok çok geniş bir skala, Türkiye'de büyük holdinglerin dahi altında kolay kolay kalkabileceği bir konu değil, benim nacizane tavsiye belirli bir sektör üzerinden gidip büyümek olacaktır. Çünkü buradaki esas sorun yani maliyet reklam ve tanıtım maliyetidir. Böyle büyük bir skala için çok fazla para gerekiyor. Yanlış duymadıysam Nusret sadece tanıtım için 1 milyon dolar ödemiş ki o sadece et ile ilgili bir iş, sizin skala çok geniş ve bu rakam ile kıyaslandığında fiyat çok yüksek çıkacaktır. Anlaşılan o ki yani fiyat araştırdığınızda göre sizin de keseniz çok dolu değil anladığım kadarıyla. Son söz; öncelikle rekabeti düşük (bugünlerde biraz zor ama) sektör üzerinden yani reklam ve tanıtım giderlerinin az olabileceği bir sektör üzerinden harekete geçmenizdir. Tekrar söylüyorum sizi demoralize etmek için değil, bir projenin de sonunun hüsran olmaması için yazıyorum.

seoamo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Bir şirkete ait e-ticaret sitesi açmak istiyoruz. Tamamen sıfırdan. Biraz araştırma yaptım ama kafam daha çok karıştı.

Hali hazırda elde sadece firmanın kendisi var. Merak ettiğim bu iş bize kaç paraya mal olur. Kiralık sistemler dışında, kendimiz yapmak istiyoruz. Akılda bazı sorular var. Tecrübeleriniz doğrultusunda yönlendirme yapar mısınız?

E-ticaret sitesinde hemen her şey satılacak (emlak, oto parça, ikinci el ürünler, kiralık satılık ürünler vs.). Çok kategorili ve kapsamlı bir ürün portföyü mevcut. Hepsiburada, N11 gibi bir tema isteniyor.

Opencart düşündük ama daha önce kullanmadığımız için biraz tereddütlüyüm. Wordpress kaldırmaz diyorlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Şuan hangi sistemi kullanacağımızı bilmiyoruz. Sanal pos olayını ne yapacağımızı bilmiyoruz. İşe nereden başlayacağım, onu da bilmiyorum.

Kısacası yönlendirmeye ihtiyacımız var. Toplamda yasal prosedürlerle birlikte teması, sanal posu, modülü derken bize ne kadar maliyeti olur? İşe nereden başlamak gerekir. Var mıdır tecrübesini paylaşacak değerli üyeler?