seoamo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Temel olarak online alışveriş sitesi. Ancak emlak bölümü de olacak. Tamamiyle bir proje. Subdomain üzerine kurulu ikinci bir emlak platformu olabilir. İşin o kısmı şuanda proje aşamasında. Odak noktası yasal teferruatlarla birlikte sıfırdan e-ticaret sitesi kurmanın maliyeti ve tercih edilmesi gereken altyapının seçimi.

Konuda da belirttiğim gibi kendimiz projeyi yürütebiliriz. Herhangi bir firmaya yönelmeyi düşünmüyoruz. Yorumunuz için teşekkürler.

Tasarım konusunda tecrübeli ekip arkadaşlarımız var. Siteyi açarken ve açtıktan sonra yönetecek, SEO ve reklam bölümüyle ilgilenecek ekip arkadaşlarımız da var. Mesele kimsenin şuana kadar sıfırdan e-ticaret sitesi açmamış olması ürün stoğu, müşteri bulması vs. bunlar değil yani mesele. Bu siteyi açmak bize kaç paraya mal olacak? Domain, hosting, tema... Tüm maliyetin bunlar olduğunu sanmıyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız eminim de ben dahil birçok r10 üyesine faydalı bilgiler bırakabilirsiniz.

Konuyla ilgilenen herkese teşekkürler. Özelden de mesaj atarak kurumsal olarak yardımcı olacağını söyleyenler olmuş. Konuda belirttiğim gibi sevgili forum üyeleri, yazılım sağlamak adına herhangi bir firmayla çalışmayı düşünmüyoruz. Sanıyorum konu anlaşılmıştır.

Yasalar değişiyor, e-ticaret siteleri için gereken belgeler maliyetler değişiyor. Amacım güncel olarak bir e-ticaret sitesinin maliyetini aşağı yukarı değerlendirebilmek.

Woocommerce, Opencart, Magento artık her ne ise tercih edildiğinde getirisi götürüsü nelerdir. Konu çok farklı boyutlarda ele alınabilir, bunun farkındayım. Neticesinde güzel bir forumdayız. Akıl akıldan üstündür derler. Fikir alışverişi yapıyoruz. Belki diğer üyelere de ilham olur.

"Ben denedim şunu yaptım şu kadar harcadım" diyebilecek bireysel site yöneticilerinin dikkatini çekebildik mi diye merak ediyorum.
Free altyapı ile, ücretli tema ve tüm giderler ilk yıl 500 tl ye mal olur.
Gelecek yıllar, domain-host-ssl - 100-150 tl yıllık gider.
(seodur reklamdır tasarım yenilemedir, kişisel ek giderler)