Oncelikle o kadar isteginizin arasina bi tane istemediğiniz bolumu yazmissaniz bunda hayir vardır gibi kaderci bi yaklasimi degil kader diyemezsin sen kendin ettin şarkısının yaklasimini benimsemek lazim.

Ayni hatayi ben de yaptim. Bilgisayar ya da yazilim muhendisligi okumak istiyodum birinci asama sınavdan puanim cok iyi geldi ben de havacilik okudum sirf kolaya kacmak icin.

Mezun olduktan sonra havacilik gibi "spesifik" bir bölüm okudugum icin zannettim ki Turk Hava Yollari beni alacak verecek aylik 5-6 bin lira para. Türkiye'de yaşadığımı unutmusum. O ise THY degil TBMM bakiyomus meger. "Referans" diye normallestirmeye calistiklari TORPIL olmayinca THY'ye almiyolarmis kolay kolay.

1.5 sene issizlikten sonra lanet olsun diyip havalimaninda bana belki de hiçbir sey katmayacak bi sirkette çalıştım sirf bos durmayayim diye ve "bi yerden baslamak lazim" mantigiyla. 1.5 sene disimi sikip istifa ettim ordan da simdi meslegimi yapiyorum. Eski isime gore daha iyi bi pozisyon ve maasim var.

Ama aklimda surekli internetten para kazanmak var. Gunluk bi siteden 20 30 lira kazandigim para o kadar tatli geliyor ki. Benim bence en buyuk sanssizligim ailede hic esnaf olmamasi. Tam memur zihniyetiyle büyümus biriyim. Tum aile memur zihniyetli. Birazcik esnaflik ve ticaret yetenegim olsa simdiye belkin3 tane is acip batirmistim.

Sana nacizane tavsiyem "bu kadar okudum bosa gitmesin" dusuncesinden vazgec. Mutsuz olacagin hicbir sey yapma. Mutlu olduğun yerde gerekirse karin tokluguna calis ama mutsuz olduğun isi yapma. Cunku bi sure sonra su dusunce olacak yas ilerleyince "*** keske 3 sene turizmde debelenip zaman kaybedecegime programlama/tasarim" calissaydim simdi cok daha iyi olurdum.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi