Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır buradayım. Ticaret işlerinden çok hayata dair konuları ve yorumları okuyorum ve bana çok şey kattığınızı söyleyebilirim. Bu tarz bir konu da ilk defa açıyorum, değerli fikirlerinizi alabilmek için. Durumu kısaca özetlemek gerekirse;
Haziran'da mezun olacağım. Zamanında tercih listemi bilgisayar programcılığı ile doldurup araya bir tane turizm işletmeciliği sıkıştırmıştım. Matematiğim iyi olmadığı için turizm tuttu vardır bir hayır dedik okuduk. Ama 7-8 senedir bilgisayar ve internet ile haşır neşirim. Logo çizim, arayüz çizim, psd'yi css'ye dökme, wordpress, zaman zaman after effect, zaman zaman kurgu montaj işleri ile kendi çapımda uğraştım hatrı sayılır kazanç elde ettim. Kafam sadece php,asp,app gibi kodlama gerektiren şeylere basmıyor sanırım görseli seviyorum. Turizme geri dönecek olursak ne yabancı dilim var ne de ahım şahım turizm bilgim. Çünkü okulun müfredatı ve eğitimcileri çok kötü durumdaydı. Şimdi ise şurada bir kaç ayım kaldı kesin kararlar almama. Ne istediğimi bilmiyorum ama ne istemediğimi biliyorum, ben birinin altında, sabah 9 akşam 6, aynı insanlarla, aynı işi yaparak ömrümü geçirmek istemiyorum. Bir otelde de çalışabilirim, bir seyahat acentasında da. İkisinde de farklı farklı departmanlar var. Bir yanım bu kadar sene turizm okudun boşa gitmesin diyor diğer yanım yeteneğini kullan bilgisayardan devam et diyor. Hem turizm hem bilgisayar gerektiren bir iş bulabilir miyim diye de düşünmüyor değilim. Küçük bir ajans tadında ofis açıp web işlerine devam etmek de var aklımda. Ben yarınımı planlamayan biriyim hiç bilmiyorum yani ne meslek yapacağımı. Değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, abiler. Bu arada 24 yaşındayım önce askerliği çıkaracağım tabi aradan.