AVKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google'ın site sıralamasında ki (SEO) faktörleri dünya genelinde tüm uzantılarda aynı kriterlerde uygulanır. Ancak senin dediğin gibi aynı lokasyonda olmadığın sürece "pingi harika olsa bile" terimi hiçbir zaman yerine gelmeyecektir. Buna örnek olarak, https://tools.pingdom.com/ üzerinden siteni orada ki 4 farklı lokasyondan test et ve site hızını zaten görürsün.

Cevabın belki tekrarı gibi olacak ama bu şartları yerine getirdikten sonra sıralama faktörlerine bağlı olan tüm şartlar siten içinde uygulanarak ona göre google sitenin hangi konularda çıkıp çıkmayacağına karar verecektir.

Google meksika kullanıcısı için torpil geçerek meksikalı vatandaşın sitesine öncelik verme gibi bir durumu yok. Ama meksida ki vatandaşın sitesi ilk başta hız faktörünü ele alırsak senden +1 önde olacağı için o siteye karşı fazla şansın yok. Aynı kefede olursanız ondan sonrası otorite, içerik, domain yaşı, ziyaretçilerin site içerisinde ki durumu vs gibi faktörler devreye girer.
Cevap için teşekkür ederim. Hani aynı kefede olursanız sonrası otorite,içerik,domain yaşı dediniz ya , işte bende merak ediyorum o sayılanların içinde barındığı ülke'de var mı diye. Umarım yoktur çünkü varsa iş kötü. Çünkü varsa CDN ile bütün dünyadan hızlıca erişilsen bile sürekli olarak 1 kriter geride kalıyorsun. Aslında mesele Google'ın yerelliğe +1 puan verip vermediğidir. Yani ping süreleri aynı ülke içinde bile oynar, ama pinge bile bakmadan direktman lokasyon üzerinden ayırma yapıp ardından daha sonra pinge bakıyorsa? işte ben bunu merak ediyorum ülkeye göre gruplandırma yapıyor mu? galiba bu konu tek cevaptan oluşmuyor çünkü .tr .co.uk .us .ru gibi uzantılar kendine özgün sonuç veriyor ki mevzu ingilizce olunca iş değişiyor