Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim,tamam. İşte arkadaş coşmasaydı konunun buraya gelmesini bekliyordum. Buradan sonra soracağım soru var çünkü. Sizin verdiğini cevap dolaylı yoldan doğru ama benim merak ettiğimi şey site hızlı bile olsa,pingi harika bile olsa Google için yine de gerilerde bırakma sebebi olabilir mi? yani sitenin hızına falan bakmadan öncelikli olarak "bu site türkiye'de ya benim meksikalı kullanıcım için önce meksikaya bakayım" der mi? işte ingilice site sahipleri biliyordur cevabı
Google'ın site sıralamasında ki (SEO) faktörleri dünya genelinde tüm uzantılarda aynı kriterlerde uygulanır. Ancak senin dediğin gibi aynı lokasyonda olmadığın sürece "pingi harika olsa bile" terimi hiçbir zaman yerine gelmeyecektir. Buna örnek olarak, https://tools.pingdom.com/ üzerinden siteni orada ki 4 farklı lokasyondan test et ve site hızını zaten görürsün.

Cevabın belki tekrarı gibi olacak ama bu şartları yerine getirdikten sonra sıralama faktörlerine bağlı olan tüm şartlar siten içinde uygulanarak ona göre google sitenin hangi konularda çıkıp çıkmayacağına karar verecektir.

Google meksika kullanıcısı için torpil geçerek meksikalı vatandaşın sitesine öncelik verme gibi bir durumu yok. Ama meksida ki vatandaşın sitesi ilk başta hız faktörünü ele alırsak senden +1 önde olacağı için o siteye karşı fazla şansın yok. Aynı kefede olursanız ondan sonrası otorite, içerik, domain yaşı, ziyaretçilerin site içerisinde ki durumu vs gibi faktörler devreye girer.