AVKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O zaman ben sana kısa bir cevap vereyim daha önce yabancı dil sitem vardı Türkiye lokasyonlu. Bir süre hitlerin stabil gittiğini görünce aynı senin gibi düşünüp site dili ile aynı lokasyon da sunucuya taşıma işlemi yapmıştım. Taşımadan sonra ufak bir dalgalanma yaşadım ama sonrasında hitlerde gözle görülür bir artış olmuştu.

Ancak bu artışa tek başına lokasyon değil, belirtildiği gibi A class ip ve sunucu hızı da ekstra olarak eklenmişti zaten. Google hızlı siteleri sever, Meksika da ki bir kişinin Türkiye'de barındırılan bir host üzerinde ki siteye erişiminde ki ping süresi ile aynı bölgede ki sunucuda barındırılan sitenin ping hızı aynı olmayacaktır.

Bunun sonucunda hızda gözle görülür düşüş ve aynı keza ziyaretçiler beklemeden kapatacaktır. Bla bla..
Teşekkür ederim,tamam. İşte arkadaş coşmasaydı konunun buraya gelmesini bekliyordum. Buradan sonra soracağım soru var çünkü. Sizin verdiğini cevap dolaylı yoldan doğru ama benim merak ettiğimi şey site hızlı bile olsa,pingi harika bile olsa Google için yine de gerilerde bırakma sebebi olabilir mi? yani sitenin hızına falan bakmadan öncelikli olarak "bu site türkiye'de ya benim meksikalı kullanıcım için önce meksikaya bakayım" der mi? işte ingilice site sahipleri biliyordur cevabı