Yunanistan'a kriz çıkmadan evvel gittim, emekli maaşını 3000 eurodan alıyolardı 2009 da, bu konularda haklı olabilirsiniz. Lakin bizim milletimizde şükretmesini bilen bir millettir. Burada bahsettiklerimden vatan millet sakarya diyipte goy goy yaptığımı sanabilirsiniz. Fakat gerçekten Avrupalı insanalar genelde şükretmesini bilmezler, asgari ücret alıp 2 çocuklu aileye bakanlar var ülkemizde, tamam bu övülecek bir durum değil ama böyle şeyler yurtdışında olamaz zaten. Ayrıca yine sabırla alakalı bir konu, hiçbir ülke teröre 30 yıldan fazla maruz kalıpta Türk milletinin gösteridiği dirayeti gösteremezdi. Bakın şu olanlar başka ülkede 1 yıl olsun, hükümetler değişir, halk ayaklanır, isyanlar başlar, pskilojileri bozulur. 11 eylülü yaşadıktan sonra uçaklarda "bomb" demeyi yasaklayan, bu kelimeden korkan bir halktan bahsediyoruz. Millet olarak sabırlı, pskoloji sağlam ve şükretmesini bilen bir milletiz, bir çok şeyin altından kalktığımız gibi bu günlerinde altından kalkacağız.
İşte sıkıntı tam burada başlıyor,
Bizim insanımız isyan etmiyor diye, vur kafasına vur vur vur, istediğin kadar ez hakkına gir.
Nede olsa susuyor, susmanın da bir limiti olmalı.
Bir de anlamadığım, halkın parasıyla birileri sefa sürerken, halk nasıl şükür edebiliyor?
Çok şükür Allahım, benim ve çocuğumun hatta doğmamış torunumun parasıyla xxx kişiler sefa içerisinde yaşarken biz yoksulluktan kırılıyoruz, Allahım benden daha fazla al onlara ver, ver ki daha da iyi yaşasınlar, benim ve ailemin hiç bir değeri yok, bizler bir böcekten bile daha değersiziz önemli olan xxx kişiler onlar yaşasın yeter Allahım çok şükür xxx kişileri yaşıyorlar...
Halk bunu nasıl kabul ediyor?
Bir insan nankörde olmamalı ama bizim insanımızdaki şükretmek kavramını doğru bulmuyorum, şükretmenin arkasına sığınıp daha fazlasını istemiyorlar, dolayısıyla çalışmıyorlar, hırs yapmıyorlar.
Kişilik meselesi tabi ki, kimisinin hedefleri vizyonu hayalleri kendisiyle kavgası vardır, kimisinin yoktur ot gelir saman gider.
Şükretmek güzel iyi bir şey değildir, diğer insanların sizi kullanmasına izin vermiş olursunuz.