bu konuda haklısın.... düne kadar o kişi çok sevilmeyen bir insan olarak biri olabilir... ama şimdi şehadet şerbetini içmesi ile ister istemez kendimce bir koruma yapmak ve dolaylı olarak senin söylediklerini dile getirmek istedim... tabiki anlaşılmamış da olabilir...
bu tür durumlar için devletin hem kendini hemde Şehadet mertebesinin zedelenmemesi için borcu üstlenme durumu daha akla uygun geliyor ki RTE nin bu durumlara karşı tepkisini hepimiz biliriz.. kesinlikle borcu devlet tarafından ödenir düşüncesi ile.. olay büyütülmesin diye üstü kapalı geçtim
hukukçular hata yapmaz veya adalatesiz olmaz diye bir kural yok... hata her yer ve milletde hata oldukça fazla var... ki... daha iyisini bulmak için hata olur... bugün için doğru dediğimiz zaman içinde
hata yapmışım diye herkesin kendine yorumu vardır
ben geçen gün izmir deki bir hukuk bürosu kimliğindeki despot u, tlf ile defalarca uyarmama rağmen beni sms ile taciz etmeye devam edince bimer üzerinden şikayetde bulundum... Savcılığa konu hakkında dilekçe verdim
@Konu;
arkadaşım... işin hem siyasi hemde dini boyutu var.. siyasi boyutu.. devlet ve millet koruması için kişinin kendini feda etmesi de bir şehitliktir.
Dini kısmında ise dini hizmet amacı ile isterse otb de seyehat ederken bile olsa.. veya dini talin ettiği yerde talim sırasında ölmesi durumunda da şehadet mertebesi .. olur diye fetva ve yorumlar mevcut. onları incelemende fayda var... Ha sen ahiretdeki Allah ın Zatı Şahanesinin vereceği şehadet mertebesi diyorsan ki.. o zaman ve mekan gelmeden bunu peygamberin bile bilmesinin imkanı yoktur.
dolayısı ile bizim burda bahsettiğimiz Şehadet mertebesi tamamen siyasi diye tabir ettiğimiz ülke ve millet menfaatleri için .. yani bu ülke içinde yaşayan sen ben için savaşıp canını feda edenler için bahsediyoruz... Dini şehadet mertebesini detaylı bilgim yok... senin de olduğunu pek sanmıyorum...
yazmış olduğun ifade hadis ve ayetin birleşiminden oluşan bir yorum cümlesi bu arada... ayetin veya hadisin birebir manası değil...