alıntı yaparak yorum yapıyorum
Şehit lik ister bizim dinimiz İSLAM olarak ister diğer din ve ırklarda ayrı bir kategoride değerlendirilir.. ve maddi karşılığı yoktur... Vatan için bayrak için yapılır.
Şehitlik mertebesi insan lığa özgü...
şimdi davayı bilmiyorum. davacıyı da bilmiyorum.. ama bildiğim birşey var... kişiler vatan için bayrak için evladıının ne olacağını hiç düşünmeden eline silah alır koşar... ama bir çay parasını ödemekten imtina eder.. bu garip bir duydu.. çözülecek gibi değil. anlaşılması da imkansız
ama insanlar arasında bir gerginlik olur.. bir tellerin gerildiği nokta olur ve karşısındakinin ŞEHİT liğini düşünmeden davasına devam eder ve borcunun tahsili ister.. çünkü bizler 3. derecede bile değiliz.. bir kişi Şehit birine neden icra gönderir... bu anlaşılması zor... Geçenlerde haberlerde gördünüz kaç kişi cenaze namazında Hakkımı Helal Etmiyorum diye kişisel düşüncesini belirtince uzaklaştırıldı mekandan gerginlik olmasın diye

bu davayı ve davacıyı kınamak hata olur. olayın süresini ve gelişatını bilmiyoruz. Ortada bir ŞEHİTLİK olmasa idi gündem bile olmayacak idi... bence bu tür yerlerde bize malum olmayan bir konuyu malum siyasi parti gibi muhalefet amacı ile gündem yapmayalım...

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez... deyip birbirimize sarılıp yanı yerde safları sıklaştırarak duralım....
Selam Olsun Şehadet Şerbetine Doymayanlara.