ufak ama uzun bir eleştiri
teknik servis hizmeti veriyorum. iş veya evlere gidince... eleman yaptığı hatayı bulamıyor... gidiyorsun.. 1-2 komut ile sorunu kaynağını giderip aynı hatayı yapmaması veya o hata olduğunda nasıl çözeceğini anlatıyorum... ve karşılığında misal 100-200 lira gibi ücret istiyorum
yaptığın 2 tuşa basmak... diye başlayan cümle......
klavye üzerinde 101 tuş var... ardışık 2 tuşa DOĞRU BASMA ihtimali 10bin de 1... işte ben o 10bin de 1 kişiden biriyim diyorum. ve devam ediyorum... ben bu ardışık doğru tuşa basmayı öğrenmek için.... sene zaman harcadım..... diye devam eden savunma cümleleri. ama asıl cevap... beni ayağına çağırdın... ve çözüm istedin.... ben gelene kadar sorun gitmiş bile olsa benim o parayı almam gerek.. çünkü beni ayağına çağırdın.. vaktimi çaldın.. ben hemen senin alt katında oturmam sonucu değiştirmez.. vaktimi aldın..... 2dak bile olsa önemi yok. ben bu işleri yapmak için hem zanan hemde eğitim yatırımı yaptım... hayatımdan eğlencemden... çaldım. sen face de 2 resim daha fazla paylaşabilesin... bilmem ne keyfi yazabilesin diye ..... !!!!!!
Bilgi İşlemci veya Bilgisayar vasıtası kazanç sağlayanlar. genel olarak minder ehlidir... sürekli masa başında sandalye üstünde sabahlar.. dolayısı ile de 16 saat pc başındadır.. evet sıcak ortamda rahat ortamda don ile çalışır... haklısın.. ama sağlığı kötü... sosyal hayatı bilgisayardan ibaret kişilerdir.. ve sürekli bişileri takip etmek.. yeniliklkeri öğrenmek.. en önemlisi de mesleki becerileri için yabancı dil bilmek zorunda. az da olsa.. çatpat da olsa.. tercüme programları bile olsa... adam sahaya çıkıyor 90dak koşuyor.. doğum ile gelen bedensel becerisini geliştiriyor... ve senelik bilmem kaç milyon euro ya transfer oluyor... ADAM HAK EDİYOR ABİ.... ATTIĞI GOLLERE BAKSANA...evet o goller senin geyik için kullandığın face sitesini inşa ediyor.. aynı şekilde bilmem ne sorunun için cevap aradığın siteleri... ve format sonrası yavaşlayan veya 2 yıl önce aldığın dandik pc ye nerden bulaştırdığını bilmediğin virüs için seni suçlayan adam o gollerin dünya ya faydası olduğunu açlığa sorun olacağını.. hastalıklara deva olacağını sanıyor...
sanmaya da devam etsin...
devlet kısmı ise.
bu bizim ülkemiz veya düüşünce mantığımız için geçerli bir kural değil.. tüm devlet ve hükümetler bir yerde ticari veya parasal akış olan yerden.. buna umumi haneler dahil.. vergi alır... bu her devletde olan bir kural.. adam akşam evinde geyik için pc kullanır.. ona sorun yok.. sen evde teknik destek veya programcılık yap... websitesi desteği ver.. veya bitcoin al sat.. sana vergi bindirmek ister...
bunu özellikle tekrarlıyorum.. kendi halkı ve devletini eleştirmeyi maharet sananlar için... HER DEVLET de bu olay var.... UAE de hariç.. onlar sadece kendi halkına vergi veriyor.. çünkü vatandaşlarını ayrıcalıklı ve kutsal olarak görüp gelir dağılımı veya kendilerini destekleyen halkın hayatından memnun olması ve emirliklerine karşı ayaklanma yapmasınlar diye...

bakış açısı ... amaç... şekil.. yorumlama değişmedikçe bu konu başlıkları açılmaya tartışılmaya devam ederrrrrr