iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo hosting = büyük bir yalan.
Bende zamanında 60 paravan site yaptım. 3 ayrı reseller, her bir reseller de 20 şer site, 60 ayrı ip, ayrı whois, ayrı dns, ayrı domain sağlayıcı vb. google çakmasın diye her türlü çalışmayı yaptım. Her bir siteye özgün özel yazdırdığım 30'ar tane makale. Yaklaşık 20.000 TL'nin üzerinde paravanlar için masraf. Sitelerin kurulması, makalelerin girilmesi onca emek.
Ana site sıfırdan kodlandı, herşeyi ile baştan aşağı sıfırdan yazıldı. 20-30 tane newsli en iyi sitelerden tanıtım yazısı alındı. Kendi sektöründen en az 20 siteden tanıtım alındı.
Tüm anahtar kelimeler kategori bazında yapıldı, yani tek bir anahtar kelimeye yüklenilmedi.
Ana siteye 3500 adet özgün kendimizin yazdığı içerik girildi.
Yaklaşık olarak 40.000 TL para harcandı. Geceli gündüzlü 2 senem ve tüm hayallerim gitti.
Günlük 1K hiti geçmedi ve kazancı günlük 1TL-2TL idi.
Sonuç: Koskoca bir hüsran. Kapattım tüm sistemi şimdi ise kredi borçlarını ödüyorum.
Şimdi kendime mini bir wordpress site kurdum daha 2 ay önce, ama ne backlink aldım ne de paravan kurdum, ne de tanıtım yazısı. Tamamen google yönergelerine göre yaptım, site hızı kendi kategorisinde en hızlısı, anahtar kelime oranına dikkat ettim, long tail kelimelere dikkat ettim, w3 hatalarına dikkat ettim, resim optimizasyonuna çok dikkat ettim. 30 tane yazı var içerisinde hep konuların anahtar kelimelerinde 2. sayfada, bir çoğunda 1. sayfada. Günlük 150 hitim var, günlük en az 3 TL de adsense gelirim var. Aylık masrafım ise 40 TL vps ücreti. İnşallah doğru yoldayımdır.
Benim seo anlamında da başarısızlık hikayem budur.