slymn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende de e90 kasa araçta sert vites geçişleri vardı. şanzıman filtre ve yagını değiştirdikten sonra hiçbirşey kalmadı
İkisi de değişti bende ama bi değişiklik olmadı hocam, anlattığım şekilde mi oluyordu sizde de?

Bique adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
Otomatik viteslerin genel bir problemi size tavsiyem şanzımancı'ya göstermeniz olacaktir, hidrolik beyni kaynaklı bir problem, dilerseniz volantların temizliği yağ değişimi sağlanır dilerseniz sıfır hidrolik beyni takılır, yeni parça maliyetli olmakla beraber temizlik ve yağ değişimi daha uygundur.
Beyinle alakalıysa baya pahalı oluyor diye biliyorum ama dediğiniz gibi bir şanzımancıya da göstermek gerekebilir. Avcılar Borusan'ın ustalarından oldukça şüpheliyim zaten. 2013 model nerdeyse araç. yaştan dolayıdır diyorlar. öyle açıklama mı olur anlamadım.

Candede adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yağında eksilme olmasın hocam? Vites geçişlerinde de surtunme yapıyor olabilir, yağdan kaynaklı. Beyaz dumansa hayra alamet değil diye düşünüyorum genelde motor yiyen araçlar beyaz duman atmaya başlıyor yağ yakıyor. Bence borusan harici bir ustaya gösterin derim
Yağına sürekli bakıyorum bi eksilme yok gibi görüyorum ama bi ara turboda kaçak vardı yaptırdım. motorun her tarafı yağ olmuştu o zaman hatta. şimdi düzeldi ama, yağ hala eksiltmiyor. Zengin karışımla ilgili birşeyler okudum ama ne kadar doğrudur onu bilemiyorum.

AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Duman sorunu, motora yağ veya su karışması ile alakalı diye biliyorum, rengine göre sorunu googleda yazmış olabilirler. (motor yağı)
Ama sert geçişler, yağ eksikse yapıyor diye biliyorum. Çekiş düşüklüğü vardı, ben aldığım yakıtlamı alakalı diyordum, aldım yağ ekledim, araba uçak gibi oldu.
Ve yağ eksikken geçişler zorlanarak oluyordu, bence bir yağına baktırın derim, (şanzuman yağı)
Ustalar vardır, yönlendirir elbette ama, otomatik kullanıcısı olarak ben böyle çözmüştüm.
çekiş düşüklüğünü ben de hissediyor gibiyim bu aralar. sanki eskisi gibi gitmiyomuş gibi geliyor. şanzıman yağı için farkl bir ustaya daha götüreyim bakıyım ne diyecekler :S