behcet98 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Piyasa da 580 lerden başka kart bulunamıyor. Bulunanlar da çok pahali.
Şimdiki riglerin amorti süresi 15 aydan fazla, yani girerken iyi düşünün derim.

Ben tek psu ile daha verimli olduğunu düşünüyorum. Ne kadar az parça o kadar rahat kafa
Elektronikte sizin yada bizlerin düşüncesinin önemi yoktur, gerçek tektir.

Onlarca rig toplamış biri olarak size söyleyebilirim ki, 2 veya 3 psu daha ekonomik oluyor.

Verim konusunda Tekli - 2'li ve 3'lü psu kombinasyonları denedim, ölçüm yaptığımda 3 kombinasyond şebekeden neredeyse aynı gücü çekiliyor, yani verim ortalamada aynı kalıyor.

İlk yatırım maliyeti genellikle güç kaynağının verebileceği güç arttıkça ücret çok daha fazla artıyor, 750w x 2 adet psu 1 adet 1500w psu'dan daha ucuz oluyor.

Ve kesinlikle daha güvenli çalışacaktır.

Her kablosunun akım kaldırma kapasitesi vardır, arkadaşlarda bahsetmişler, siz tek kanaldan/kablodan 4 gpu bağlarsanız kablonun aklım kapasitesini geçebilirsiniz ve yangına neden olabilirsiniz. Bundan basit elektrik bilgileri.

İsterseniz size erimiş pci-e güç kablosu fotoğrafı atabilirim, durumu fark etmemiş olsaydım bütün rig belkide evim yanacaktı.
Siz hiç ark sonucu eriyen/kömürleşen pci-e soketi gördünüzmü?
Bu işler çok ele ayağa düştü, herkes kafasına göre, ordan buradan öğrendiği bilgilerle birşeyler yapıyor.

Geçenlerde r10'da bir arkadaş 4 rigi 8'li uzatma kablo kullanarak TEK PRİZE bağlamayı düşünüyordu

Evimde rig başı 3x1.5mm kablo ile ayrı ayrı prizlere bağlıyorum, her rige özel sıva üstü tesisat çekiyorum.

Kablo dünyanın en kaliteli kablosu olsun, kaldırabileceğinden fazla akım geçirirseniz kesinlikle büyük sorunlar ortaya çıkar.