Sorun kutsanan çocuklar da, ahir zamanda insanlar evlatlarına tapacaklar okulda kimse burnunda kıl aldırmaz her kes kendi çocuğunu en iyi en süper akıllı en terbiyeli çocuk olduğunu iddia eder.

Örneğin 7. sınıf öğrencimizin velisini çağırdık tuvalette sigara içerken yakalıdık ve durumu okula çağırdığımız veliye ilettik sizce aldığımız cevap nedir....?

hoca benim oğlum sigara içmez ben güvenirim siz iftira atıyorsunuz dedi... bunun cahillik veya eğitimsizlik ile alaka değil... velinin mesleğini eğitimin düzeyini size söylesem inanmazsınız..

Yine 147 gibi bir garabet var her gün şikayet ediyor veliler, okul gerek idare gerek öğretmen korkmakta ya sokakta öğrenci başına bela olur daha olmadı veli gelir sana bodoslama dalar daha olmadı devlet soruşturma açar. Gerçi 147 konusunda biraz duruldu artık eskisi kadar her şikayete işlem yapılmıyor ama yinede sistem tıkanma noktasına geldi.

Özellikle lise çağında daha büyük sıkıntı ben şahsen 12 yıllık zorunlu eğitime karşıyım.. 8 yıl hatta 5. yıldan sonra zorunlu olmasın... sistematik olarak meslek edindirme alanlarına kaydırılsın ama bunu okul ile değilde doğrudan usta çırak ilişkisi ile sıkı denetim ile meslek sahibi olmaları sağlansın zaten dileyen okur...

Ancak burada 12 yıllık zorunlu eğitim amacı eğitmekten ziyade öğretmekten ziyade devlet bir şekilde 18 milyon genci bir şekilde okullarda tutmakta ve öğretmenlere bekcilik ettirmektedir. sokaklardan bir şekilde çekme yöntemi olarak görüyorum.

Yapılan bir araştırmada Ülkemiz için yılda 45.000 akademik olarak sisteme dahil yetişmiş elaman olması halinde devletin sistemin işlemesi için yeterli görülmekteymiş ve bu 45k kişi diğer tüm kişileri besleyebilecek işgücü ürettiği söylenir bu kişiler beyaz yakalı olmakta ve kalan yığınlar ise bunların altında mavi yakalı olarak devam edecektir.