osmanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
algoritmik ceza ya penguendendir ya da pandadan.
penguen'dense
- ilgili backlinkler disavow edilir, ben olsam anchor çeşitliliğine bakarak veya bakmayarak yeni backlink almazdım.
panda'dansa
- duplicate content - kategoriler, etiketler, numaralandırılmış sayfalar noindex, follow olmalı. bunlarda indexlenen içerikler ürünlerinizde de varsa duplicate içeriğiniz vardır demektir. yüzlerce etiket onlarca kategori varsa hemen her içeriğiniz duplicate konumuna düşmüştür.
- organik ziyaretçi çekemeyen sayfalar çekebilen sayfalarınızdan çok fazlaysa kalitesiz içeirk ( thin content ) cezası alırsınız. tesbit edilmesi en zor olan ceza türü budur. indeksli bulunan etiket kategori gibi sayfaların çokluğu da bu soruna neden olur. binlerce ürününüz varsa ve her biri çok çok az içerik barındırıyorsa yetersiz içerikten dolayı organik sonuçlarda çıkmaz dolayısıyla trafik alamaz. bu sayfalar çok fazla olduğunda ( benim tahminime göre trafik alabilen sayfalara oranı %70 ulaştıysa ) algoritmik ceza işler ve diğer içeriklerinizi de dibe doğru çeker.
duplicate content cezası gereksiz sayfalar indekslenip belirli oran oluştuktan sonra algoritma updatelerinde ortaya çıkar. indeks hızı iyiyse daha keskin düşüşler görülür bu cezada.
yetersiz içerik cezalandırmalarında ise yavaş yavaş düşüş gözlenir bu yüzden site sahipleri algoritma değişikliklerinden dolayı geçici olabilecek bir düşüş olabileceğini düşünürler. 2-3 ay boyunca bir trend çizgisi gibi yavaş yavaş bir düşüş göstermişse trafiğiniz cezanız büyük olasılıkla budur. yapmanız gereken ya hit çekemeyen sayfaları silmek ( veya noindex ) ya da içeriğini yeterli sayılabilecek şekilde güzelce doldurmaktır. indeks sayınız düştüğü zaman, analytics yardımıyla google hit alan sayfalarınızın toplam içeirğinize göre fazla olduğunu görecek ve sıralamalarınızda yavaş yavaş yükselmeler başlayacak.
bu değişiklikleri ne zaman yaptığınızı bilmiyorum ama etki süresi minimum 3 hafta-2 ay arasındadır.
kolay gelsin.
Hocam güzel bilgiler vermişsiniz. Kategori ve etiket olayını no index yaptım her ihtimale karşı. teşekkürler.