Gençler ne güzel Kuran'ı tartışıyorsunuz. İndiği günden beri tartışılması, anlaşılması gereken bir kitap ve siz anlamaya, anlatmaya çalışıyorsunuz.
Umarım konu kapanmaz ve birbirimizi yemeyiz.
Din konusunda Kuran dışı kaynaklara yönelirseniz size kimse inanmaz. En güzel söz yaradanın sözüdür.
Anlamaya çalışalım. Anlamadım ama inanıyoruz diyorsanız bir yerde hata var demektir

ChatMynetci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam akıl vermiş diyosun ama şeytanın var oluş amacı ne? Herkes nefsine sahip çıkabilecekse şeytan niye var? Hem şeytan gerçekten niye var? Asıl amacı ne? Her seferinde suç işleyip "Şeytana uydum" diyen insanlar akıllı insanlar değiller mi? İnsan şeytana uydum diye bir cümle kurulabiliyosa bu şeytanın neden var olduğuna dair belirli bir bilgi değil midir? Neden var olduğunu ıspatlamıyo mu? Bu konu hakkında sabaha kadar sorular sorabilirim. Dini her hangi bir konuda tek bir konu üzerine yüzlerce soru üretebilirim de cevaplayan çıkar mı orası şüpheli.
Şeytana uydum diyen, içimdeki şeytani dürtüye uydum diyorlar. Zaten "şeytani racim" içimizdeki etkiye karşı oluşan dürtülerdir.
O yüzlerce sorulara cevap veremem ama siz sorun ve cevap arayın

izgaraci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En büyük şeytan " Ben " dediğim şey dir.
Elbette Çok iyi bir "Şeytanı racim" tarifi bence.

Limos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şeytan yok , "şeytan"lık yapmaya çalışan insan var. Her hata, yanlış, kötülük yapıldığında "ya ben bu suçu kendime bulmayayım bak beni bu ikna ettirdi buna" denilebilecek bir şey icat edilmiş.
(kişiden kişiye fikir değişir tabi ki)
Kötülüğe sevkeden kişi, kuruluş... İyi bir şeytan tarifi daha. Tebrikler

ChatMynetci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bakın kendi ağzınızla söylüyosunuz Arapça öğreniyorum diye. Yusuf suresi 2. ayete göz atacak olursanız islam dininin sizinle bir alâkası olmadığını anlarsınız. Hem bence şunu da sorgulayın. Kuran-ı Kerim neden tek sefer de değil de yaşanılan olaylara istinaden ayet ayet indi? Tanrı olacakları mı bilmiyodu yoksa?
zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
%90 badem bıyıklılar aldatdı hep
Kardeş Tebrik ederim. Ayetler üzerinde düşünüyorsunuz. Ezberlemekten yüz bin kat iyi bir şey. Yusuf-2 bakma gereği duydum hemen. Önceki ve sonraki ayetler ile, necmler ile düşünülse çok daha iyi olur. Ayrıca Arapça inmesinin anlatıldığı benzer ayetlere bakmalısınız.
Kuran-ı Kerim neden tek sefer de değil de ... cevabı ayetlerde elbette. Biraz arayın: Furkan 32-33
Tanrı olacakları mı bilmiyodu yoksa diyorsunuz. Enam 148 bakın. Orada, bizim suçumuz yok, Allah öyle dilediği için şirk koştuk diyorlar.
Tartışmaktan ve düşünmekten vaz geçmeyin. Umarım doğru kimselere ve doğru kaynaklara ulaşacaksınız.