ChatMynetci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorgulayan ve anlamaya çalışan müslüman kesimi cahillikle itham etmeniz çok yanlış. Bu düşünceniz hiçbir şey bilmeden sadece coğrafi konum gereği dini inancına bağlanmış ve hiçbir araştırma, yargılama gereği hissetmemiş olan kişilere daha çok uygun. Ayrıca cennette erkek içib bilinen net vaadler varken yine söylüyorum kadın için böyle bir şey söz konusu değil. Buradan anlamalısınız ki Kuran'da kadına eşitlik verilmediği gibi cennette de eşitlik verilmiyor. Kocasına yanlış yapan (ihanet eden, yalan söyleyen vs.) kadınlar için çeşitli ayetlerde kırbaç vb. cezaları görebilmek mümkün. Üstelik bu ceza kocası tarafından kadına birebir uygulanabileceği belirtilmiştir. Peki aynı yanlışları yapan koca için karısının ona verebileceği bir ceza var mı Kuran'da geçen? Bu eşitliğin olmadığına dair basit bir örnektir. Burada olay Allah'ın işlerini beğenmemek değil neye inandığını sorgulamaktır. Sizse sorgulayan kesimi cahil olarak nitelendirmektesiniz. Şimdi size soruyorum. Hiçbir dini bilgiye sahip olmadan bir dine mensup olmak mı cahilliktir yoksa mensubu olduğu dini araştırmak ve de sorgulamak mı?
Bakın yanlış anlamışsınız , sorgulamayan araştırmayan kesim dediğiniz kulaktan dolma bilgiler ile din yaşanyanlardır. Sizin ki sorgulamanın ötesine geçip hüküm beğenmeyerek inkara girmek olmuş. Allah ın her kararı hikmet lidir siz bu hikmeti anlayamadınız diye yok sayıyorsunuz malasef.
kadın erkek islam dininde eşit değildir evet bu demek değilki kadın daha değersiz dir. hatta kadın erkekten daha değerliki rabbimiz Erkeğe kadına koruma ve rızık tehmin etme görevini vermiştir. kadın da ise daha az sorumluluk vardır. islam dini denge üzerine kurulu ama çelişki yok sadece siz kavrayamamışsınız. Bu sizin bahsettikleriniz bir çelişki değil sizin bakış açınız problemli malasef.

Ben diyorumki yönteminiz bu kitabının Allah ın kitabı olduğunu sorgulamak için yalnış. Yukarda yazdığım bilimsel veriler içeren ayetleri araştırın. Nasıl oluyorda bu kitap 1000 sene sonra bulunan birşeyi önceden veriyor ve verdiği bilgilerin hepsi doğru?