Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
" Acaba kadınlara cennette vaadedilenler nedir ki ?
Sorusunu soran müslüman sorunun içindeki cevabı göremeyecek kadar cahilmiş demekki. Burada müslümanlara bakıp islamı yargılamayalım. Cevap soruda gizli Cennet veriliyor daha verilecek ? 'İçinde ebedi kalıcılar olarak, orada her istedikleri onlarındır; bu, Rabbinin üzerine aldığı, istenen bir vaaddir.' Furkan 16 -- Yani orada ne isterlerse anında olacak, Ev istiyorum .. şıp oldu . çocuk istiyorum hop oldu anında bekleme yok. ne isterlerse ve sonsuz sıkıntısız huşulu bir hayat. Huri gılman konularını tartışmayacamda. sizinki biraz Allah a hesab sormaya Allah ın işlerini beğenmemeye dayanmış kusura bakmayın bu şekilde kuranın beşer kitabı olduğunu anlatamassınız.
Sorgulayan ve anlamaya çalışan müslüman kesimi cahillikle itham etmeniz çok yanlış. Bu düşünceniz hiçbir şey bilmeden sadece coğrafi konum gereği dini inancına bağlanmış ve hiçbir araştırma, yargılama gereği hissetmemiş olan kişilere daha çok uygun. Ayrıca cennette erkek içib bilinen net vaadler varken yine söylüyorum kadın için böyle bir şey söz konusu değil. Buradan anlamalısınız ki Kuran'da kadına eşitlik verilmediği gibi cennette de eşitlik verilmiyor. Kocasına yanlış yapan (ihanet eden, yalan söyleyen vs.) kadınlar için çeşitli ayetlerde kırbaç vb. cezaları görebilmek mümkün. Üstelik bu ceza kocası tarafından kadına birebir uygulanabileceği belirtilmiştir. Peki aynı yanlışları yapan koca için karısının ona verebileceği bir ceza var mı Kuran'da geçen? Bu eşitliğin olmadığına dair basit bir örnektir. Burada olay Allah'ın işlerini beğenmemek değil neye inandığını sorgulamaktır. Sizse sorgulayan kesimi cahil olarak nitelendirmektesiniz. Şimdi size soruyorum. Hiçbir dini bilgiye sahip olmadan bir dine mensup olmak mı cahilliktir yoksa mensubu olduğu dini araştırmak ve de sorgulamak mı?