Karşımda yeterli bilgiye sahip kişiler görmediğim için tartışmalara da girmiyorum ama yine de cevap hakkı doğuruyosunuz. Mutaffifin suresini araştırırsanız benim bahsettiğim şeyin sizin yazmış olduğunuz ayetle bir alâkası olup olmadığını anlarsınız.
Yeterli bilgisi olmadığını insanların 2 postla anlıyorsun, cevap hakkı doğuruyorsunuz derken herkesi genelliyorsun kendini biraz üstün görüyorsun. Niyetin birşeyleri anlamaksa tartışmaya açığım.
Mutaffifin suresinde dünyadaki gibi aklı örten bir şarhoş eden bir içki anlamında bir ifade geçmez.
Dünyadaki haram olan içki "
an el hamri " ( aklı örten ) kelime si ile gelir ( bakara 219 ) . Mutaffifin süresinde ise "
min rahîkın " ( cennetteki halis içecekten ) olarak geçer.
Kaldıki Allah ın kitabını Allah ın hükümleri sana mantıksız geliyor diye beşer sözüdür demen inanmamak için incelediğin izlenimi bıraktı bende. Allah isterse burada yasak eder orada serbest eder.
Kuran Allah ın kitabı olduğunun delillerini tartışabiliriz istersen ben bir kaç örnekle başlayalım
Parmak izi 1800 lü yıllarda bulundu ama kuran da geçer :
Parmak uçlarını bile düzenlemeye gücümüz yeter. " Kıyame 4 "
Evrenin hala genişliyor oluşu :
Göğü biz çok sağlam bir şekilde bina ettik. Şüphesiz onu genişleten biziz - " Zariyat 47 "
Fotosentez :
Nefes almağa başlayan sabaha, " tekvir 18 "
Daha çoğaltabilirim. Bu arada birde cennette kadınlara hiç bir şey vadedilmiyor demişsin. bunu nereden çıkardın acaba ?