yılmaz yeşildağ kulakları çınlasın beni kalörifer petekleri ile birlikte dövmüştü.. hak etmiştim sonuna kadar kaldı ki o zaman küfür ettiğim şimdi Allah razı olsun dediğim yegane öğretmenlerimden biri şimdi çıkıp mutlaka yorum yapacak genç arkadaşlar var dayak cenneten çıkma diye bir laf var genç nesil ileride bu yaptığı rezilliğin bedelini öder.. hala o beni peteklerin eşliğinde döven hocamı saygıyla yad ediyorum küfür ile değil kitaplarını okuyorum ünlü olmasa da kendi çapında bir yazar .. elinde pişmenin verdiği güzellik ayrı.. milli eğitim iyice tadını kaçırdı işin eskiden eti senin kemiği benim vardı öğretmene a diyemezdik kaldı ki benim dönemimde 80 kuşağı arkadaşlarım çok iyi bilirler dayak yer elini öperdik o kadar samimiyim. küfürde ederdik anlardık derdimizi kendimizce hiç benim kuşağımda olup ben hala dayak yediğim hocama düşmanım diyen yoktur sanmam.. çünkü o dayağın sebebi vardır. böyle bir nesil bizi nereye götürür bilinmez arasında az da olsa arta kalan genç saygılı kardeşlerimi tenzih ediyorum, anne babaların büyük sorumsuzluğu Dünyada en kutsal mesleklerden biri olan öğretmenliği yerle yeksan etmiş durumda ;
altı yedi ay kadar önce istanbulda bir öğretmen ile tanıştım öğretmenlerin çoğuna zorla meb öğrenciyi bırakmaması konusunda uyardığını söylüyor, öğrenci bırakmak başarısızlık oalrak algılanıyor sınıfta kalmanın ne kadar kötü olduğunu tekrar yapan öğrenciler varsa bilir 1 yıl boşa gitmiş gibidir ama dersler çıkarılır sonrasında başarı yakalamaya çalışılır bu söylediğim konu ilk öğretimde yapılan bir uygulama geri kalanları bilemem yorum yapamam uzun bir sohbet sonunda ağlamaklı oldum üzüldüm. öğretmen 25 yaşında ben 35 36 olmuşum önümde ellerimi bağlamışım.. biz öğretemene hala saygımızı koruyoruz ne kadar güzel bir meseleği bu hale getiren anne baba... milli eğitim ve başlıca yasal organlar.. her ne ise.. cılkını çıkarannlara sözüm