wonderkidd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar
Arkadaşlar E ticaret sitemiz geçen sene 2017 ocak ayında algoritmik bir cezaya çarptırıldı ve trafiğimiz 5/1 oranında düştü. Ceza almamızın sebebi çok sayıda anchor textlerden aynı anda backlink gelmesiydi.
Cezayı aldıktan sonra sayısız düzenleme yaptık bir geçerliliği olmadı, hatta profesyonel olarak da ajans desteği aldık ama ne fayda ?
Ceza sonrası yaptığımız düzenlemelerden bazıları;
  • Cezaya sebebiyet veren tüm backlinkler hem disavow edilip hemde %90'ı kadarı site sahipleri ile görüşülerek kaldırıldı.
  • Bir müddet sonra ufak ufak doğal görünen tanıtım yazıları ile anchor yoğunluğuna dikkat edilerek desteklendi. Hiçbir etkisi olmadı.
  • Site içerisinde zaten kopya ürün içeriği olmamasına rağmen tekrardan kontrol edildi ve minimuma çekildi.
  • Site hızı optimizasyonunda çok ciddi yol kat edildi ve sektörün en hızlı açılan web sitesi olduk.
Ve bunun gibi birçok daha optimizasyon bu dönem içerinde sürece dahil edildi fakat sanki google "ne yaparsanız yapın sizi yukarılara çıkartmayacağım!" dercesine cevap vermiyor.
Sürekli olarak forumları vs takip ediyorum. Çok ciddi spam yapan manuel cezalar alanlar bile düzenlemeleri yerine getirip kurtuluyor kısa süre içerisinde. Peki biz neyi gözden kaçırıyıoruz? Başına benzer bir vaka gelen veya fikir belirtebilecek değerli arkadaşlardan yorum rica ediyorum...
Bir sitemden dolayı sorunu yaşıyorum konu açsam sanırım birebir aynısını yazardım. Google'den şu süreçte hiçbir tepkime yok ama çok kısa vadede yaptığımız işlemlerden dolayı yükseliş bekliyoruz bu sanırım bizim canımızı sıkıyor. Dediğiniz gibi yaptığım işlemler sonrası çok fazla kaynak araştırdım hepsinde temiz iş yapıldıysa beklenmesi gerektiği yazıyor bakalım ne olacak biraz sabır.