CoolBuy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O halde şu an bu işe girmek yerine bir süre bekleyip mart ayı gibi girmek daha mantıklı olacak gibi görünüyor fiyatlar gerçekten çok yüksek konuya yazan arkadaş 13.500 TL gibi bir maliyet çıkarmış sistem için fakat ben kaba taslak hesapladım yanından geçmiyor.

Yani 6 ekran kartlı bir rig için 11.000 TL den fazla ödeme yapmamamız doğru oluyor bu duruma göre. Tabi ekran kartlarının marka modellerini baz alırsak. Birde RX serisi kartlar ile NVİDİA 1070 - 1070 ti kartlar arasındaki fark nedir kazım hızı mı yoksa enerji tüketi mi mi oluyor bir yerde sanırım nvidia nın enerji tüketiminin daha düşük olduğunu okumuştum.

1 etc den ne kadarlık bir kesinti oluyor yani net nakit olarak elinize geçtiğinde kaç etc ediyor kusura bakmayın amacım ne kazanıyorsunuz değil sadece bir işe girmeden 6 kartlık bir rig ile ortalama 28-30 mh/s ile net olarak elektrik vs çıktıkdan sonra ne alabilirim ve rig ücretini kaç ayda çıkarırım kaç ayda kendima çalışırım diye hesaplamak istiyorum.
Amd serisi ucuz olduğu için tercih ediliyordu, ancak şuanda fiyat bazında amd kartlara nvidia ya göre daha çok para istiyorlar bir espirisi kalmadı yani. Nvidia 1070ti ile 35 mh kazıyorlar youtubede videoları mevcut bu kazım gücünü hicbir amd serisi vermiyor (vega 64 hariç ) ayrıca amd kartlarla maximum 30mh güç alınıyor bunun içinde bios mod denen bi işlem yapılıyor ve bu işlemin kartları garanti dışı bıraktığına dair çok fazla söylenti mevcut. 1070 düz kartlar yanilmiyorsam 150w güç tüketiyor ve amd rx580 'le aynı gücü veriyor yani daha mantıklı rx580 yerine...

ve son olarak 6 aylık 6 kartlı bir rig in faturaları duruyorsa alış fiyatları evet 11 12 binlira civarındadır...