ChatMynetci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam akıl vermiş diyosun ama şeytanın var oluş amacı ne? Herkes nefsine sahip çıkabilecekse şeytan niye var? Hem şeytan gerçekten niye var? Asıl amacı ne? Her seferinde suç işleyip "Şeytana uydum" diyen insanlar akıllı insanlar değiller mi? İnsan şeytana uydum diye bir cümle kurulabiliyosa bu şeytanın neden var olduğuna dair belirli bir bilgi değil midir? Neden var olduğunu ıspatlamıyo mu? Bu konu hakkında sabaha kadar sorular sorabilirim. Dini her hangi bir konuda tek bir konu üzerine yüzlerce soru üretebilirim de cevaplayan çıkar mı orası şüpheli.
Şeytanın var oluş nedeni Allah c.c nin insanları sınava tabi tutması içindir, Şeytanı yaratanda Allah değil mi? İstese şeytanı dünyadan alamazmı veya yok edemezmi ? Elbette eder sonuçta onu yaratanda Allah c.c. Şeytanın var oluş amacı, Allah ilk insanı yarattığında cennete koydu ve şeytanda dahil tüm meleklere insanlar için secde edin çünkü insanı sizden üstün yarattım dedi şeytanda hayır ben daha üstünüm diyerek Allahın emrine karşı koydu Allah c.c şeytanın ceheneme atılmasını istedi, Şeydan dediki mademki onlar benden daha akıllı benden daha üstün o zaman bana müsade ver dünyaya gönder bende senin üstün yarattığın insanları kandırıp senin yolundan alı koyacağım dedi Bunun üzerine Allah c.c dediki (SEN AKLINI KULLANAN Rabbinin yoluna gönül vermişleri kandıramazsın, Nefsine uyan rabbinden uzaklaşmaya meyiil olanları kandıdırabilirsin onlarıda seninle beraber cehenneme koyacagım dedı ve şeytanın dünyaya gelmesi bu şekilde oldu, bu yazdıklarım kuran ı kerimdede yazmaktadır.) Şimdi Allah sana akıl vermiş şeytanada akıl vermiş, (Şeytanın yaptırma gücü yoktur sadece insana vesvese verir şunu yap bunu yap diye insanda (AKLINI KULLANMAYIP) Şeytanın dediğini yapıyorsa burada hatalı veya şuçlu kim? şeytan mı İnsan mı ? Bence insan çünkü aklı başında olan bir insana kendini 10 katlı binadan atla dediğinde kendini aşağıya atmayacak çünkü atlarsam ölürüm diye ( AKLINI KULLANACAK) Peki şeytanın ona yap dediği şeyi yapıyorsa Demekki AKLINI kullanmıyor, Bu konu uzar gider kısacası İnsan yaptığının cezasını çekecektir, Allah c.c kurallarını açıkça koymuş şunları yaparsan cennete koyarım bunları yaparsan cehenneme koyarım tercih senin.
Okulda sınava girerken eğer aklını kullanıp sınava hazırlanmıyorsa kişi elbette o sınavdan kalacaktır, ama aklını kullanır derslerine çalışırsa sınavda başarılı olacaktır, işin özeti budur.