e devlet güzel işler çıkarıyor. Sunuculara laf söyleniyor , bilmem kime laf söyleniyor

Kimse farkında bile değil ki. e devlet bulunmaz bir kapı ve maden.
Makedonyada yaşayan biri olarak söylüyorum. Öğrenci belgesi mi lazım ? Ülkenin bir ucundan diğer ucuna gidiyorum. Önce kağıdı alıyorum. Ardından ilgili çalıştıkları bankaya gidiyorum. Parayı yatırıyorum. Ardından o dekontu alıyorum. Okula tekrar dönüyorum. Okul kağıdı veriyor. Bittimi ? Tabiri caizse n*h bitti. Ordan notere onaylatmaya. Maddi desen , maddi zarar , Zaman desen zaman zarar. Bu sadece ufak bir belgede böyle. Borç sorgulamaymış , bilmem neymiş bunlara girene kadar canımız çıkıyor. Hadi bunuda geçiyorum , almanyayada sürekli gidip geliyorum nişanlım sebebiyle. Orası daha rezil. Herşey devlet birimleri tarafından evraklanıyor. Adamlar bir işe kalkışırken saatler öncesinden yola çıkıp veya randevu alarak işe kalkışıyor.
Eee türkiyede bir online sistem var. Gir siteye iki tık yap. Al belgeyi her yerde geçiyor. Red edilen kurum yok. ee bırakında böyle bir yeni hizmet çıkınca ve gerçekten merak uyandıran bir hizmetse böyle sorunların olması çok çok normal. HER EVDE EN AZ 2 KİŞİ ANINDA GİRİP Bİ BAKAYIM DENİYEYİM NE ÇIKACAK merakıyla giriyor. Her bir birey bir istek. Türkiyede insan sayısı belli. Çoluğundan çocuğuna , Büyüğünden yaşlısına herkes bir istek. Bu istekler kurşun gibi hedef alıyor. Adamlar neyi engelleyecek ? Bende bekliyorum , ve merak ediyorum. Beklerken öfkeyle , saçma salak yorumlarda değil , bu kadar güzel bir hizmetin , yayına girmesi mutluluğuyla bekliyorum.
Demem o ki , elinizdeki değerin farkında olun. Şu hizmetlere veya türkiyeye laf yapıştırırken bir kaç kez düşünün , veya bu kadar beğenmiyorsanız bence basıp başka ülkeye gidin. İşte ozaman türkiye neymiş dersiniz. Türkiyede sizden kurtulmuş olur

Yurt dışında yaşayan bir insan olarak söylemem o ki , Türkiyedeki bir çok şeyi yurt dışında mercekle arıyorsunuz. Birşeyleri benzer olduğunda mutlu oluyorsunuz. Türkiye gibi değil ama yinede benzeri var diyorsunuz. Aslında bu ülkenin sorunu
ırk kavgası veya siyaset çekişmesi değil. Bu ülkenin sorunu insanlar arası
anlayışsızlık ,
bilgisizlik , cahillik ve hödüklük. ( ülkenin demeyelimde , bir çok türkiyedeki yaşayan vatandaşların ) Bu 4 sorun giderilirse , zaten herşey çözülür. Sayfa 20 21 e kadar görebileceğim en rezil yorumları gördüm. Umarım herkes bir gün ülkesinin değerini ve ülkesindeki vatandaşlarının bilir
Sizlerin hizmetini , insanlarını veya düzenini beğenmediğiniz bu ülkenin biz herşeyini seviyoruz ve günlük yaşantılarımızda mum ile arıyoruz.