Allah (cc), Kurân ayetlerini olaylara ve insanların menfaat, ihtiyaç ve durumlarına göre merhale merhale indirmiştir.
Mesela, içkinin dört merhalede haram kılınmasının sebebi, hitap ettiği ilk toplumda şarabın ciddi bir yeri olmasıdır. Allah (cc), içkiye çok düşkün ve şarap ticaretinin çok yaygın olduğu bir topluma, bu yasağın ağır geleceğini bildiğinden, onlara bir geçiş süreci vererek içkiyi dört merhalede alıştıra alıştıra haram kılmıştır.
Kurân ayetlerinin bölüm bölüm indirilmesinin bir sebebi de, Peygamberimizin (asm) hafızasına ayetlerin en iyi bir şekilde yerleşmesi ve böylece insanlara en sağlam bir şekilde aktarılmasını sağlamaktır.
Bu arada benimde sana bir sorum var neden deistsin
Madem tanrı dünyayı yarattı da niye karışmıyor sizin hesapta böyle oluyor galiba
sizin savınıza göre allah canı sıkıldı ve oyalanmak için dünyayı ve canlıları yarattı sonrada onları kendi hallerine bırakarak temaşaya çekildi öylemi sen üç. beş katlı bir binayı can sıkıntını geçirmek içinmi yaptın sonrada her hangi bir tasarrufun olmadan temaşa ederek keyfinimi çıkardın demezlermi adama her imal edilen nesnenin bir amacı için emek verilir yapılır ona yanlız temaşa etmek için degil
Hocam ayetler insanların ihtiyaçlarına ve o günün koşullarına göre indirildi diyosunuz, bunu anladım. Peki geride kalan 1400 küsür yıl içerisinde yeni ihtiyaçlar, yeni olaylar olmadı mı? Eğer gerçekten ayetlere hakimseniz Allah'ın Hz. Ayşe'nin Hz. Muhammed'i aldatıp aldatmadığı ile ilgili ayeti bilirsiniz. Bunun Kuran'da geçmesinin sebebini hiç düşündünüz mü?
Ayrıca vermiş olduğunuz bina örneğini de kusura bakmayın ama saçma buldum. Delili olmayan soyut olaylara somut bir örnek olmuş. Tabii ki bina can sıkıntısı gidermek için yapılmaz. Ben satarım para kazanırım, ihtiyacımı gideririm. Sen satın alırsın kullanırsın, ihtiyacını gidermiş olursun. Yani temeline kadar inerim ben o binanın yeter ki içerisinde mantık göreyim.