Kafadan sallayanlara inat, Güzel bilgiler için teşekkürler.
Yaşın büyük olduğu için saygımdan kötü konuşmayacağım. Normalde çok güzel cevap verirdim buna.
Konu sahibinin sorusunun cevabı:
Sağlıklı olması acısından özel iP ve ücretli SSL almanı öneririm. (Namecheap'de Comodo SSL yıllık 9 dolar)
EK OLARAK:
SSL ticari amaçlı bir şey olduğunu söyleyen kişiler son yıllarda ABD gündemi hiç takip etmediği çok aşikar. NSA skandalı sonrası, internet ve kişisel mahremiyeti savunan kişiler, organizasyonlar ve dernekler sitelerde SSL kullanılması için binlerci kişinin desteğini alarak kampanyalar düzenlediler. SSL kullanılmasını Google değil, kullanıcılar istiyor. Bahsettiğim kampanyaya destek olmak içinde Google SSL'i sıralama faktörü yapmıştır. Büyük veri üzerine yapılan analizlerde gösteriyorki SSL kullanımı sıralamanıza yararlı olmaktadır.
SSL neden gerekli olduğunu anlamak için evinizde testini yapın. SSL kullanan ve kullanmayan bir site seçin, wireshark ise ağı dinlemeye alın. SSL kullanan sitede login olunduğunda veya bir form doldurulduğunda wireshark'da verilerini göremeyeceksiniz fakat ssl kullanmayan bir sitede direk cleartext olarak verileri görebilirsiniz.
Google para kazanmayacağı hiçbirşeyi desteklemez. Bugüne kadar desteklemedi, desteklemeyecektir de. NSA skandalı ile SSL'in uzaktan yakında alakası yok. Avrupa birliğinde zaten bir kişinin adını soyadını yazdığında kolay kolay sonuca ulaşamazsın. Yani istese Google ziyaretçisinin güvenliğini hertürlü sağlar. Örnek bir arama sonucundan ekran görüntüsü;
http://prntscr.com/ic2ozo
Avrupa'da bunun için kanun bulunuyor. Birisi SSL kullanmış şu olmauş bu olmuş Avrupa Birliğinin umrunda değil mesela. Neyse uzatmayacağım. SSL kullanımının sıralamaya etkisi de yok. SSL kullanan sitelerin ilk 10 sıradaki artışının sebebi, SSL olmayan sitelerin SSL'e geçmeye başladığı için. Yani yeni site açtım SSL kurdum bana avantaj sağladı üstte yer alacağım yok. Hatta SSL karşılıklı şifreleme oluştururken geç cevap alındığı için sitenin geç açılmasına bile sebep olabilir. Bazı cihazlardan giriş yapılamayabilir vs vs. Bana göre yararından çok zararı var.