Hocam birçok müslümandah daha çok hakimim diyorsun ama herşeyi yarım yamalak okumuşsunuz ve araştırmışsınız
Hadiste cennette baldan, sütten, şaraptan denizlerin olacağından bahsedilmektedir. Ancak burada bahsedilen süt, bal ve şarap dünyadakinden çok farklı, cennete has özellikleriyle yaratılmıştır. Cennette bunların her biri tertemiz, lezzet ve rahatlık veren içkilerdir. Örneğin cennette sunulan şarap, dünyadakilere benzememektedir. Cennet ehlini sarhoş etmeyecek, içenlerin şuurunu bulandırmayacaktır. Allah'ın cennet için hazırladığı içki,
"Bembeyaz; içenlere lezzet (veren bir içki). Onda ne bir gaile vardır, ne de kendilerinden geçip, akılları çelinir." (Saffat, 37/46-47)
ayetleriyle Kur'an'da tarif edilmektedir.
Hem Allah haram kıldığı bir şeyi cennette neden helal kılsın bu akıl karı mı sizce misal Allah Dünyada hırsızlığı haram kıldı Hz. adem Ve Hz Havva Yasaklı meyveden yediği için cennetten kovulmuşlardı
Ki bir kadın neden bir ömür cennette yaşamak istemesin misal dünya kadar paran var hiç bitmeyecek ve aynı şekilde huzurun var sen bundan vazgeçmek istermisin lütfen dürüst olalım
Ki bu videoyu da izlemenide tavsiye ederim
https://youtu.be/SFVx6J5J82Y
Hocam şarap kelimesinin derinliklerine inmemişsiniz hiç. 30 yaşındayım ve ergenlik döneminden beri dinleri sorgulayan biriyim. Buna rağmen size göre benim araştırmalarım yarım yamalak ama şundan eminim ki Şer-Ab'ı daha önce hiç duymamışsınız ve araştırmamışsınız. Sizin Copy/Paste yaptığınız ayetleri ben artık ezberledim. Bana video önerisinde bulunuyosunuz bunu normal karşılıyorum. Çünkü siz benim ne bildiğimi bilmiyosunuz ben de sizin ne bildiğinizi bilmiyorum. Bu yüzden yersiz tartışmalara girmek istemiyorum daha fazla. Sizin bildiğiniz size benim bildiğim ise bana doğru.
Edit: Bu arada Tdk görevlisi
@constantine38;'i son mesajından sonra bir daha gören olmadı sanırım? Oysa ki merak etmiştim o mükemmel Türkçe'sini.