ChatMynetci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben bir deistim ve Kuran-ı Kerim'in içinde yer alan ayetlere çoğu müslümandan çok daha fazla hakimim. Benim aklımda sorular yok. Çünkü hepsinin cevaplarına ulaştım. Bu yüzdendir ki deistim. Bknz: Deizm nedir?

Eğer Kuran-ı Kerim'i gerçekten okumuş bir kişi iseniz bahsedilen ırmağın gerçekten aslında ne akıttığını bilirsiniz. Elbette ki şaraptır. Arapça'da Şarap sarhoş eden içecek anlamına gelmektedir. Biraz araştırma yaparsanız bunun kanıtlarına ulaşabilirsiniz.

Kendini yarattığından emin olan şeytan (cin) nasıl oldu da yaratıcısını inkâr edebildi, onu tanımayan/bilmeyen/göremeyen kulları bile inkâr edemiyoken?

Bir kadın cennette ebedi olarak kalmayı neden istesin ona hiçbir şey vaad edilmemişken?

Şarap örneğini tekrar anlatmak istemiyorum.
Hocam birçok müslümandah daha çok hakimim diyorsun ama herşeyi yarım yamalak okumuşsunuz ve araştırmışsınız
Hadiste cennette baldan, sütten, şaraptan denizlerin olacağından bahsedilmektedir. Ancak burada bahsedilen süt, bal ve şarap dünyadakinden çok farklı, cennete has özellikleriyle yaratılmıştır. Cennette bunların her biri tertemiz, lezzet ve rahatlık veren içkilerdir. Örneğin cennette sunulan şarap, dünyadakilere benzememektedir. Cennet ehlini sarhoş etmeyecek, içenlerin şuurunu bulandırmayacaktır. Allah'ın cennet için hazırladığı içki,

"Bembeyaz; içenlere lezzet (veren bir içki). Onda ne bir gaile vardır, ne de kendilerinden geçip, akılları çelinir." (Saffat, 37/46-47)
ayetleriyle Kur'an'da tarif edilmektedir.
Hem Allah haram kıldığı bir şeyi cennette neden helal kılsın bu akıl karı mı sizce misal Allah Dünyada hırsızlığı haram kıldı Hz. adem Ve Hz Havva Yasaklı meyveden yediği için cennetten kovulmuşlardı

Ki bir kadın neden bir ömür cennette yaşamak istemesin misal dünya kadar paran var hiç bitmeyecek ve aynı şekilde huzurun var sen bundan vazgeçmek istermisin lütfen dürüst olalım

Ki bu videoyu da izlemenide tavsiye ederim

https://youtu.be/SFVx6J5J82Y